Mecliste duruma el atıldı: PTT'ye 79 bin işçi ve personel alımı yapılmalı

PTT personel alımı mecliste: En az 79 bin personel daha alınmalı.

PTT'ye personel alımı uzun süredir yapılmıyor. En son 2018 yılında yapılan PTT personel alımı o tarihten bugüne kadar yapılmazken binlerce aday, PTT bünyesinde çalışmak için atama bekliyor. Ancak bu konuda PTT sessizliğini korumaya devam ediyor.

Şubeler kapatlılıyor

Bugün TBMM'ye PTT personelleri ve personel alımı ile ilgili önerge geldi. Gelen öngede personel alımlarının çok yetersiz olduğu bildirilirken PTT'nin son yıllarda kapattığı şube sayısına değinen Ulaş Karasu, şu ifadeleri kullandı:

PTT tasarruf etmiyor ama şubelerini tasarruf gerekçesiyle birer birer kapatıyor. Bir önerge verdim, Bakan itiraf etti. Toplamda 3.775 iş yeri vardı PTT’nin, üç yıl içinde bunun 355’ini kapattılar. Sizden önce köylerde bile PTT vardı, şimdi ilçelerdeki şubeleri kapatıyorsunuz"

PTT'de 41 bin personel var! En az 120 olmalı

PTT'de toplamda 41 bin personel çalıştığını söyleyen Karası, diğer ülkelerde posta sektöründe çalışan personel sayısına değinerek şu değerlendirmelerde3 bulundu:

"PTT’nin sadece mali yapısı değil, personel yapısı da bozuldu, iş barışı kalmadı. Bakın, bizi kıskanan Almanya'da 500 bin, İtalya'da 120 bin posta çalışanı varken ülkemizdeki posta çalışanı yaklaşık 41 bin kişi, üstelik aynı işi yapan ancak farklı statüde olan pek çok sayıda personel ayrımcılığın ve sürgünlerin gölgesinde çalışmak zorunda"

En az 79 bin personel alımı daha yapılmalı!

Yapılan açıklamadA PTT'ye en az 79 bin personel alımı daha yapılması gerektiği ifade edildi. PTT personel ve işçi alımı ilanı geldiğinde bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Peki sizce PTT'ye 79 bin personel alınır mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.