MEB, deprem illerinde çalışan öğretmenlere tayin hakkı vermelidir

Depremden etkilenen illerde öğretmen ve memurlara tayin hakkı verilmeli.

Depremden etkilenen yerlerde öğretmenlere süresiz tayin hakkı verilmesi için talepler gelmeye başladı. 10 ilde görev yapmakta olan öğretmenler, büyük korku ve panik yaşadıklarını, psikolojilerinin bu durumdan kötü etkilendiğini ve kendilerine tayin hakkı verilmesi gerektiğini söyledi.

Geçen hafta Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen deprem sonrası tüm Türkiye'de okullar tatil edildi. 71 ilde 20 Şubat günü okullar açılacak. Aşağıdaki illerde ise okullar 1 Mart tarihine kadar ertelendi.

Adana
Adıyaman
Diyarbakır
Gziantep
Hatay
Kahramanmaraş
Kilis
Malatya
Osmaniye
Şanlıurfa

ÖĞRETMENLERE TAYİN HAKKI VERİLMELİ

Bu illerde görev yapan öğretmenler, depremin okulların açılacağı gün olması nedeniyle kötü etkilendi. Bazı öğretmenlerimiz depremde hayatını kaybederken bölgede görev yapan öğretmenler, psikolojik olarak kötü etkilendiklerini ve kendilerine tayin hakkı verilmesi gerektiğini söyledi. MEB'in bu illerde görev yapan öğretmenlere tayin hakkı vermesinin yanı sıra diğer illerde görev yapıp deprem bölgesine gönüllü gitmek isteyen öğretmenlere de tayin hakkı vermesi gerekiyor.

Deprem illerinde depreme yakalanan öğretmenler, psikolojik olarak kötü hissettiklerini söylüyor. Sizce verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Uygulamamızı TIKLA İNDİR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.