MEB 30 bin personel alımı başvurusu başlıyor

Okullara 30 bin personel alımı başvurusu başlıyor. İşte MEB hizmetli - temizlik görevlisi alımı hakkında son bilgiler.

Milli Eğitim Bakanlığı okullara hizmetli alımı için harekete geçti ve eksik olan, ihtiyaç olan okullarda çalıştırmak üzere hizmetli alımı yapılacağını bildirdi. Bakan Tekin açıklamasında personel alımına ilişkin duyurunun bu hafta geleceğini söyledi.

Yeni haftanın başlaması ile birlikte adaylar, MEB persone lalımına ilişkin detayları araştırmaya başladı. Biz de finans7 olarak bu haberimizde son bilgilere yer verdik.

Kadrolu alım yok

"Pazartesi ityibarıyla 30 bin tam zamanlı personel alınması hakkı bize verilecek. Önümüzdeki hafta bu sorunu çözmüş olacağız"

İlk etapta 30 bin personel alımı yapılacak. Alınacak personeller 3'ten fazla okulda isithdam edilecek.

Bir süre temizlik işi velilere kalmıştı. Bakan Tekin yeni personel alacaklarını söyledi. Bu kapsamda kadrolu alım beklenmiyor. Bu dönem hizmet alımı modeli hayata geçecek. Kadrolu temizlik görevlisi alınmayacak. Bir çalışan birden fazla okula verilecek. 30 bin personel alımına hazırlanan bakanlık, taşeron başlayıp kadroya geçen işçilerin masa başı işe geçtiğini, bu nedenle kadrolu alım düşünülmüyor.

Bazı okullarda 3-4-5 sınıf olduğu için tek hizmetli fazla oluyor. Aynı isim birden fazla okulda çalıştırılaca

Başvurular başlıyor

Okullara 30 bin personel alımı başvurusu için ilk adım bugün atılıyor. Çalışma Bakanlığı 30 bin personel alımında süreci bugün başlatıyor. İlan hazırlığı başladı. Önümüzdeki günlerde ilan başvurusunun başlaması bekleniyor. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.