Kredi kartı borcu yapılandırması: İcralık, avukatlık borçlar yapılandırılacak mı?

Kredi kartı borcu yapılandırması: Hacizli, icralık, avukatlık olan borçlar yapılandırılacak mı?

Geçen gün Resmi Gazete'de bir düzenleme yayınlandı. Yayınlanan düzenlemeye baktığımızda kredi kartı borcu geciken vatandaşların bu borçlarına yapılandırma geleceği bildirildi. Yapılandırılacak borçların faizi azami 3.11 seviyesinde olacak ve borçlar 60 aya kadar vade ile yapılandırılabilecek. Peki yapılandırma başvurusu ne zaman başlayacak?

1 Kasım'da başlıyor

Gelen son dakika bilgilerine göre 1 Kasım sonrası yapılandırma başvurularının başlayacağı ve bankalar aracılığıyla borçluların yapılandırmaya başvuru yapabileceği bildirildi.

Hangi borçlar kapsamda olacak

Resmi Gazete'de kredi kartı borçlarının yapılandırılması konusuna şu şekilde yer verildi:

"26/9/2024 tarihli ve 10972 sayılı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararının 1 inci maddesi uyarınca kredi kartı borçlarının yapılandırılması halinde uygulanacak aylık akdi faiz oranı, Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/4) ile belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde hesaplanarak ilan edilen aylık referans oranı aşamaz. Söz konusu işlemlerde uygulanacak aylık azami gecikme faiz oranı ise bu Tebliğin 5 inci maddesi kapsamında belirlenen en yüksek gecikme faiz oranıdır. Bu maddede yer alan faiz oranı ve gecikme faiz oranı ibareleri, katılım bankaları için sırasıyla kâr payı oranı ve gecikme cezası oranı olarak uygulanır"

Bankalara olan tüm kredi kartı borçlarının yapılandırma kapsamında olacağı biliniyor. Ancak hacizlik olan borçlar, avukatta olan borçlar mahkemeye intikal ettiği için bu kapsamda olmayabilir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.