KPSS 2024/1 tercih kılavuzu robotu yayınlanıyor

KPSS 2024/1 tercih kılavuzu ve tercih robotu yayınlanıyor. Merkezi atama ne zaman başlıyor?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi başkanlığınca yapılan son dakika açıklamasında 2024 yılının ilk merkezi atama yöntemi ile memur alımına kısa süre kaldığına yer verildi. Yayınlanan duyuruya göz attığımızda merkezi tercihlerle kamu personel alımı başvurusunun 11 Temmuz 2024 tarihinde başlayacağı görülüyor.

Mülakatsız memur alımı olacak

Kamu kurum ve kuruluşları bünyesine personel alımı yapılacak. Bu atamaya 2022 KPSS'den geçerli bir puan alan her aday, özel şartları taşıması durumunda başvuru yapabilecek. Atamalar KPSS puan üstünlüğüne göre yapılacak.

Lisans mezunları 2022 KPSS P3 puan türü ile

Ön lisans mezunları 2022 KPSS P93 puan türü ile

Lise / ortaöğretim mezunları ise 2022 KPSS P94 puan türü ile tercihlerini yapabilecek.

Şartları uyan adaylar arasından puanı yüksek olan adayların atamaları yapılacak ve daha sonra adaylar hehrangi bir mülakat aşamasına alınmayacak.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, en az lise mezunu olan, kamu haklarını kullanmaktan mahrum olmayan, adli sicil kaydı temiz olan, atanacağı görevi yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmayan adaylar arasından personel alımı yapılacak.

KPSS tercihleri ile kamuya memur alımı başlıyor: İşte başvuru tarihleri

KPSS tercihleri ile kamuya memur alımı başvuruları başlıyor. Tercihler 11 Temmuz tarihinde başlayacak. Tercihler ais.osym.gov.tr adresi üzerinden alınacak. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.