Kamu işçilerinin ilave tediye ödeme tarihleri belli oluyor

Kamu işçilerinin ilave tediyeleri ne zaman?

Her sene 4 taksit şeklinde ilave tediye ödemesi alan kamu işçileri, bu sene ilk iki ödemelerini aldı ve sıra 3 ile 4'üncü ilave tediye ödemelerine çevrildi.

İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ NE DEMEK?

İlk olarak bakalım ilave tediye ödemeleri nedir? İlave tediye, toplu sözleşme ile kamu işçilerine gelen ikramiye hakkıdır. Kamuda çalışan kadrolu işçiler, her sene 52 günlük ilave tediye ödemesi almaktadır. Yapılan bu ödeme 4 taksit şeklinde gerçekleşmektedir. 13'er günlükten 4 defa yapılan ödemeler, işçilerin maaşlarına göre değişkenlik göstermektedir. Az maaş alana az, çok maaş alana fazla tediye  ödemesi yapılmaktadır.

BU SENE İLK 2 ÖDEME YAPILDI

Kamu işçilerinin merakla beklediği ilave tediye ödemelerinde 3. taksit ödemesi önümüzdeki günlerde verilecek. 2023 yılının ilk ilave tediye ödemesinin tarihleri Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete'de yayınlanmış ve 27 Ocak ile 14 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılmıştı.

Şimdi yeni Cumhurbaşkanı kararı bekleniyor. Resmi Gazete'de yayınlanacak karar ile 3. ve 4. ilave tediye ödemesinin tarihleri belli olacak. Geçen sene 3. taksit ödemesi 4 Temmuz'da, 4. taksit ödemesi ise 16 Aralık tarihinde hesaplara yatmıştı. Bu sene 28 Haziran bayrama denk geliyor. Bu nedenle ilave tediye ödemelerinin bayramdan önceye alınması kuvvetle muhtemel. Önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de karar yayınlanacak ve tarihler belli olacak. İlave tediye ödeme tarihi belli olduğunda haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.