Kamu bankasından aylık 14 bin TL taksitle ortak konut kredisi kampanyası

Kamu bankasından konut kredisi kampanyası: Ortak konut kredisi başladı.

Konut kredisi çekmek isteyenler için son dakika haberi geldi. Gelen haberde ortak konut kredisi başvurusunun başladığına yer verildi. Gelen ortak konut kredisi açıklamasında 2 ya da daha fazla kişi birleşerek konut kredisi çekebilecek.

Ortak konut kredisi kullanarak alacağınız ev hisseli şekilde, konut kredisinden faydalananlar üzerinde bölüştürülecek. Tapu hazırlanırken krediyi çeken herkes tapuya kaydedilecek.

Söz konusu krediye baktığımızda faiz oranlarının normal konut kredisine göre herhangi bir farkı olmadığı görüldü.

Tek başına çekemeyenler için başladı

Tek başına konut kredisi çekmeye gücü yetmeyen vatandaşlar, ortak şekilde konut kredisine girebilecek. Örnek vermek gerekirse 5 kardeş var ve bu kardeşler sırayla konut almak istiyor. 5 kardeş konut kredisine başvuru yaparak ortak şekilde konut kredisi çekip ev alabilecek.

Kredi hesaplaması açıklandı

2 milyon liralık konut kredisinde faiz oranları da açıklandı. Açıklanan konut kredisine baktığımızda yüzde 3.49'lük bir faizin sunulduğu görülüyor.

120 ay vade ile kredi çekecek vatandaşlar, aylık 70 bin 956 lira taksit ödemesi yaparak evini alabilecek.

Rakama baktığımızda 1 kişinin, hatta 2 kişinin bu rakamı vermesi çok zor görünüyor. Ancak 5 kişinin 2 milyonluk konut kredisine ortak girmesi durumunda ödemeler daha rahat şekilde yapılabilecek. 5 kişinin 2 milyon liralık konut kredisine girmesi durumunda 14 bin lira civarında taksit ödemesi olacak.

Toplam geri ödemede faiz ise 6 milyon 514 bin lira olacak.

Taraflardan birinin borç ömdemesi yapmaması durumunda borç, diğer ortaklara dağıtılacak.

Başvurular nasıl yapılacak?

Başvurular Ziraat Bankası'na yapılıyor. Kadın erkek konut grubumuza katılmak ve diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.