Kamu Bankaları ve PTT, 1 Kasım'dan Sonra Emeklilere 3 Bin TL Verecek: SSK Bağkur Fark Etmiyor (Ziraat, Halk, Vakıf, PTT Aktif Bank)

Kamu Bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ile PTT emekli banka promosyonları hesaplara yatıyor.

Kamu bankalarının promosyonları hesaplara yatacak. Bankalar tarafından yapılan son dakika açıklamasında 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren emeklilerin hesapalrına promosyon miktarlarının tanımlanacağına yer verildi. 

SGK KARARA İMZA ATTI

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı önemli bir karara imza attı. SGK tarafından alınan karar doğrultusunda emeklilerin 750 lira olan promosyonlarının yükseltilmesine karar verildi. SGK resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamada promosyon sözleşmesinin 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceğine yer verildi. 1 Kasım tarihi itibarıyla maaşını kamu bankalarına taşıyacak vatandaşlara promosyon ödemesi yapılacak. Bunun yanı sıra daha önce promosyon alan emeklilerin promosyonlarında da güncelleme yapılacak. 

Güncelleme ile ilgili bankalar tarafından yapılan açıklamada, "3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapılmaktadır. Müşterilerimizin 2020 yılına ilişkin devam eden promosyon tutarlarını iade etmeden başvuruları alınabilecek olup, 2022 promosyon ödemesi yapılırken önceki döneme ilişkin iade tutarı sistemsel olarak mahsup edilecektr" ifadelerine yer verildi.

1 KASIM'DA HEAPLARDA

Bankalar promosyonları hesaplara 1 Kasım tarihinden itibaren yatıracak. Konu ile ilgili açıklamada başvuruların geçen haftalarda başladığına yer verildi ve emekli promosoynlarının 1 Kasım'dan itibaren hesaplara yatırılacağına yer verildi.

Size promosyon yattı mı yatmadı mı? Aşağıdaki yorum kısmından şehrinizi yazarak diğer emeklilerle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

PROMOSYON NE KADAR?

Emeklilere ödenecek promosyon miktarı şu şekilde:

  • 3.500 TL altında emekli aylığı alanlara 3.000 TL promosyon ödenir,
  • 3.500 TL ila 7.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 3.500 TL promosyon ödenir,
  • 7.500 TL ila 10.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 4.500 TL promosyon ödenir,
  • 10.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 5.000 TL promosyon ödenir

Sizce bu rakam yeterli mi? Arttırılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

BAŞVURU KANALLARI

Başvurular e devlet SGK maaş ödemesi kısmından, şubeler, internet şubesi, mobil bankacılık, müşteri hizmetlerinden ve ATM'lerden yapılabilmektedir. 

ÖZEL BANKALAR NE KADAR VERİYOR?

Özel bankaların 1 Kasım'dan sonra rakamlarını güncellemesi bekleniyor. Bankaların teklifine baktığımızda TEB 8 bin , Türkiye Finans , İş Bankası ve Yapı Kredi 7 bin 500 lira promosyon veriyor. Diğer bankaların güncelleme duyurusu gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.