İslam Memiş Rekor Kıran Altın Sonrası Yatırımcıları Uyardı

İslam Memiş: Varlıklarınıza sahip çıkın.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, rekor üstüne rekor kıran ons altın ve gram altın için yatırımcıların aklındaki 'satılmalı mı?' sorusuna yanıt verdi. İslam Memiş, 2025 yılı öngörülerini de açıkladı.

Finans analisti İslam Memiş, ons altın ve gram altındaki rekorlara dikkat çekerek, hata yapılmaması gerektiği konusunda uyardı. Youtube kanalında, "Bu seviyeden altın alınır mı? | Altın satıp ev veya araba alınır mı?" başlıklı videosu ile takipçilerine tahminlerini aktaran Memiş, 2025 yılını örnek göstererek, uyarılarda bulundu.

Memiş, "Borsa İstanbul 9777 puandan geçen haftayı tamamladı. 10 bin 50 puan 3 kez test edildi ancak 10 bin puan üzerinde tutunmayı başaramadı endeks. İkinci destek seviyesi 9750 puan. Önümüzdeki hafta bunu takip ediyor olacağız. Orta ve uzun vadede beklentimiz pozitif yönde. Borsa mı tarım emtiaları mı sorusuna tarım emtiaları cevabını vermiştim. 2025'te getirisinin daha iyi olacağını tahmin ediyorum" dedi. 

İslam Memiş, şöyle devam etti: 

Dolar kuru 34.16 TL. Dolar endeksi gerilese de yurt içi piyasalarda yavaş da olsa yukarı yönlü hareketlerini devam ettirdi. Dolar ya da döviz kurları tarafında genel beklentim pozitif. Dövizle ticaret yapanlar o yüzden bu tarafa dikkat etmeli. 34 lira altındaki rakamları dolarda kalıcı beklemiyorum ben. 40 lira güçlü direnç seviyesi olmaya devam ediyor.

Ons altın geçen hafta 2680 dolara kadar yükselmişti, tekrar kar satışlarıyla geriledi. 2530 dolar seviyesi üzerinde jeopolitik gerilim fiyatlaması başladığı için 2680 dolara kadar yükseldi ama biz dolar pozisyonumuzu koruduk.

Elinde altın bulunduranlar ise satış için daha erken, bekleyin dedim. Her ay yeni rekor denemesi yapacak hem gram altın hem ons altın.

Geniş bant aralığına odaklanıp burada ons altını takip edebilirsiniz. Aşağıda 2580 dolar, yukarıda 2680 dolar seviyesi var. Bu bant aralığında dalgalanmaya devam edecek.

Biz ekim ve kasım ayına bakacağız ve diyeceğiz ki gelirse ekime gelmezse kasıma. 2600 dolar altına sarkarsa bakarız.

Gram altın da ons altını takip etti. 2780 liraya kadar yükseldi. Hem ons altın hem gram altın tüm zamanların rekorunu kırdı.

Kapalıçarşı'da gram altın 3075 lira. 3080 - 2980 bu bant aralığında dalgalanan fiyatlama görebiliriz. 

Elinde altın bulunduranlar varlıklarına sahip çıkmalı. 2025 yılı için hedef 4500 lira gram altında. 

Nakit ihtiyacınız varsa, araba-ev almalı mıyım sorusu ise kişisel tercihle alakalı bir şey. Herkesin geliri değişir burada.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.