İslam Memiş, En Karlı Yatırım Aracını Açıkladı

İslam Memiş, en karlı yatırımı açıkladı.

Piyasa ile ilgili neredeyse her gün analizlerini takipçileriyle paylaşan İslam Memiş, paylaştığı son analiz videosunda, birçok yatırım aracını değerlendirirken en karlı yatırımı da açıkladı.

Memiş, Youtube hesabından paylaştığı son videosunda, yatırımcının bu hafta alması gereken pozisyonu açıklayarak, TL'yi nasıl değerlendirmek gerektiğini söyledi.

İşte, "Açıkta kalma" diyen İslam Memiş'in alın dediği o yatırım aracı ve piyasalara ilişkin değerlendirmeleri:

BORSA

"Borsa İstanbul 100 endeksi 8 bin 897 puan seviyesinden kapanış yaptı. Yüzde 1.28'lik değer kaybı. Eğer 9 bin puan seviyesinin aşağısında endeks sarkarsa düşüşler 8 bin 700 puan seviyesine kadar devam edebilir. Yine bu öngörüm geçerli. Düşüşler maalesef hızlı bir şekilde devam ediyor.

2025 yılında borsa mı daha çok kazandırır tarım emtiası mı? Sorusunun cevabını ben tarım emtiası olarak tekrar verebilirim. Neden? Başta jeopolitik gerilimler. Bunlar özellikle tarım tarafında arz ve talep tarafında ciddi anlamda sorunlara neden olacaktır. İkincisi küresel ısınma, kuraklık. Malum dere ve göller kurudu. Savaş kadar gündemi yok aslında bu kuraklığın iklim değişikliğinin ama dünyanın en büyük belası kuraklık ve iklim değişikliği. Dolayısıyla bu tarım emtiaların belini ciddi anlamda kıracak bir gelişme olacak ve tarım emtiaların fiyatını ciddi anlam da artıracak. Tarım emtiaları 2025 yılında dünyada en çok konuşulan bir emtia olacak.

DOLAR

Dolar kuru 34 lira 16 kuruş seviyesinde. Düne kıyasla geriledi. 34.22 seviyesine kadar yükselmişti. Dolar TL kurunda düşüşlerin kalıcı olmasını şahsen beklemiyorum. Yine 34 lira seviyesinin üzerinde kalmaya devam eder ve yıl sonu ile alakalı beklentimiz pozitif yönde olduğu için dolar tarafındaki yukarı yönlü hareketler devam edebilir.

EURO

Soru net cevabım net. Dolar mı euro mu? Ben yine Euro tarafında bu hafta varlıklarımı korumayı tercih eden bir yatırımcıyım. Özellikle eline yeni TL geçmiş olan yatırımcı dolar mı almalı Euro mu almalı bu sorusunun cevabını kişisel olarak euro olarak veriyorum. 

ONS ALTIN

Ons altın 2 bin 652 dolar seviyesinde. Burada 2 bin 640- 2 bin 660 dolar aralığında stabil gergin bir bekleyiş var. Neyi bekliyor? Amerika'da açıklanacak tarım dışı istihdam verisini bekliyor. Veriden sonra bakacak bir yön kırılımı olacak ama biz ne yapıyoruz son iki haftadır olduğu gibi yol arkadaşlarımızla birlikte dolarda beklemeye devam ediyoruz.

GRAM ALTIN

Gram altın fiyatı ve altının ons fiyatı bize yüksek ve yüksek fiyattan maliyet yapmıyoruz. 2 haftadır sessizce bekliyoruz ve bu hafta eline yeni TL geçmiş olan yatırımcısına da gram altın, gram gümüş önermedim. Ne önerdim Euro önerdim. Ya elinizdeki doları euroya çevirin ya da elinizde TL geçmişse Euro alın. Çünkü en ucuz euro kaldı. Açıkta kalmamak için euronun bu haftanın özelliğinde daha avantajlı olduğunu sık sık ifade ettim.

ONS GÜMÜŞ

Ons gümüş 3.84 dolar seviyesinde. Burada bu haftanın özelinde 30.32 dolar seviyesini takip edeceğimi ifade ettim 32 dolar seviyesinin üstünü gördü. 32 dolar seviyesine kadar yükseldi. Burada tekrar tutunamadı ve aşağıya baskı oluştu. Burada tekrar 30 dolar destek seviyesini kısa vadede takip etmeyi sürdüreceğiz.

GRAM GÜMÜŞ

Gümüşün gram fiyatı 34 lira 95 kuruş seviyesinde. 35 lira seviyesinin üzeri hızlıca kırılmıştı, tekrar geriledi. hem dolar TL kuru geriledi hem ons gümüş geriledi ve haliyle gümüşün Gram fiyatı da geriledi. Burada 34.50 devamında 33.50 lira destek seviyelerini kısa vadede takip ediyor olacağım."

paylaşılan bu haber, yatırım tavsiyesi değildir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.