Genç üniversiteliye teknede cinsel saldırı

Üniversite öğrencisine tekne gezisinde tecavüz skandalı.

Geçen hafta Muğla Marmaris'te feci bir olay meydana geldi. Selimiye Mahallesi'nde bir teknede meydana gelen feci olayda 3 üniversitenin Yelken Toplulukları tarafındna etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte iddialara göre okulu Hacettepe Üniversitesi adına katılan 25 yaşındaki 4. sınır öğrencisi D.K. adlı kadın, ODTÜ'de okuyanb 1. sınıf öğrencisi Y.E.Ö. adlı kişinin cinsel saldırısına uğradı. Genç kadın 9 Eylül tarihinde ondna şikayetçi oldu.

Şikayet sonrası başlatılan soruşturma kapsamında tanık ifadeleri dinlendi ve şüpheli Y.E.Ö. adlı kişi 10 Eylül tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

11 Eylül'de ise genç kız adli tıp kurumuna gönderildi. Gelen raporda genç kadının cinsel saldırıya uğradığının tespit edildiğine yer verildi. Tecavüzcü hakkında "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı nitelikli cinsel saldırı" suçlaması ile dava açıldı ve fezleke 2 gün önce Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Genç kadın ise yaşadığı dehşet anlarını şu şekilde açıkladı:

*'10 Eylül’de avukatımla adliyede buluştuk. Fail erkek arkadaşları ile birlikte adliyedeydi ve hepsi çok rahattı. Ben savcılık tarafından adli tıpa sevk edildim. Fail de o gün tutuklandı.

*Avukatım bana Marmaris’ten güvenli bir yer buldu. 11 Eylül’de tekrar avukatımla ifademi yenilemeye gittik. Çünkü ilk ifademi, bana avukat atanmadığı için tek başıma vermiştim.

*Avukatımla birlikte ifademe geçilmeyen bilgileri savcılıktan tekrar verdim. 12 Eylül’de Ankara’ya döndüm. Kendi üniversitemdeki Cinsel Tacizi Önleme Birimi ile iletişime geçtim. Geceleri uyuyamıyorum. Kabuslarla uyanıyorum.

*Psikolojik destek almaya başladım, doktorumun bana verdiğini ilaçları kullanıyorum. Şahsın, hak ettiği cezayı indirimsiz bir şekilde almasını istiyorum. Avukatımı, yaşadığı şiddeti susmayan kadınların haberleri sayesinde bulabildim.

*Avukatıma ulaşana kadar hiç bilmediğim bir şehirde yapayalnızdım. Susmayın. Saldırının mağduru ya da mağdurun yaşadıklarına tanık olan biriyseniz sessiz kalmayın. ‘İftiraya uğrarım, bana inanmazlarsa’ diye korkmayın. Yaşadığınız saldırının tek ve en büyük tanığı sizsiniz. Mücadele etmekten asla vazgeçmeyin.

Olay ile ilgili başlatılan soruşturma devam ederken Cumhuriyet Başsavcılığı tarafındna hazırlanacak iddianamenin kısa sürede mahkemeye heyetine sunulması bekleniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.