EYT sonrası bir emeklilik düzenlemesi daha: 5 yıl erken emeklilik!

EYT sonrası erken emeklilik düzenlemesi meclis gündemine geliyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi 2023 yılı başında meclise geldi ve depremden sonra meclisten geçti. Meclisten geçtikten sonra Mart ayında EYT başvurusu başladı. Yaşa takılan 1 milyondan fazla kişi, emeklilik için başvuru yaptı ve yüz binlerce kişiye emeklilik hakkı verildi. EYT'liler emekli maaşlarını ve Ramazan Bayramı ikramiyesini alırken şimdi erken emeklilik düzenlemesi beklenmeye başladı.

Kulis bilgilerine göre SSK ile Bağkur prim eşitlemesi düzenlemesinin yakın zamanda meclis gündemine geleceği bildirildi.

Söz konusu tasarı kapsamında ev hanımlarına erken emeklilik hakkı verilecek. Bağkur ve SGK primleri ise 7 bin 200 güne eşitlenecek. Düzenleme ile 1 milyon esnafa 1800 günlük erken emeklilik hakkı verilecek. Normalde 9 bin gün ile emekli olabilen esnaflar, artık 7 bin 200 günü tamamlayıp yaşı doldurduğunda emekli olabilecek.

Düzenleme ile Bağkur ile emekli olabilen küçük esnaf 5 yıl daha erken emekli olabilecek.

Yeni düzenlemede de yaş sınırının olması, 1 Mayıs 2008 sonrası sigorta başlangıcı olan Bağkurluların ise hala 9 bin prim gün ödeme şartı ve kadınlarda 58, erkeklerde ise 60 yaş şartı sonrası kademeli olarak artan emeklilik yaşının tamamlanması gerekiyor.

1 Mayıs 2008 sonrası sigorta girişi olanlar ise daha fazla prim ödediği yerden emekli olacak. Düzenlemeden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.