Eşine telefonu açarken Alo dedi: Boşandılar.
Samsun'da görülen bir boşanma davasının ilk derece mahkemesinde eşler farklı şekilde kusurları öne sürdü. Taraflardan biri, eşinin telefonu Alo diye açtığını söyledi ve bunun kusur olduğunu öne sürdü.
İlk derece mahkemede boşanma ile sonuçlanan davada Alo kusur olarak sayılırken her iki tarafın da avukatı karara itiraz etti. İstinaf itirazları reddetti ve karar son temyiz merci olan Yargıtay'a gitti.
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafından ele alınan dosyada eşine Alo diye hitap edilmesinin kusurlu bir davranış olduğuna yer verildi.
TRT Haber'e konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Avukat Fatih Karamercan, kararın doğru yorumlanması gerektiğini ifade etti.
ALO'NUN KUSURLU SAYILMASI İÇİN NE OLMASI GEREKİYOR?
Avukat Karamercen, Alo hitabının boşanma sebebi olması için üçüncü şahısların duyması ve küçük düşürücü şekilde olması gerektiğini söyledi. Bunun sürekli olması da Alo kelimesinin kusurlu olmasına yol açar.
Avukat Fatih Karamercan söz konusu karar ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma davaları açısında eşlerin birbirlerine karşı hitap şekillerinde eşine ‘Alo’ diye hitap etmenin boşanma sebebi olduğuna karar verdi. Taraflar birbirlerine karşılıklı boşanma davası açmışlar ve farklı şekilde kusurlu davranışlarının olmasının yanında taraflardan birisinin eşine ‘Alo’ diye hitap etmesi mahkeme tarafından kusurlu davranış olarak addedilmiş ve tarafların boşanmalarına karar verilmiş.
Taraflar istinaf incelemesine gidilmesi için kararı istinaf etmişler ve istinaf talepleri de ayrı ayrı reddedilmiştir. Temyiz incelemesi neticesinde Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafların itirazlarını bu yönde reddederek eşine ‘Alo’ diye hitap etmenin kusurlu bir davranış olduğuna karar vermiştir.
Bu kararı şu şekilde yorumlamak daha doğru olur; Şaka amaçlı ‘Alo’ demenin boşanma sebebi olacağını düşünmüyorum. Ancak bunun bir süreklilik arz etmesi ve üçüncü şahısların da bunu duyup eşin buna karşı küçük düşürülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Sizce bu şekilde söylenen Alo sözcüğü kusur sayılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak kadın erkek diğer takipçilerimizle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.
Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.