Erken emeklilikte son dakika haberleri: Bağkur 7200 yeni kanun teklifinde yok

2. EYT paketinde kötü haber: Yeni torba yasada yok.

Ekonomi kaynaklarından bir son dakika haberi geldi. Gelen habede bu hafta meclise sunulacak yeni torba yasada emeklilik ile ilgili düzenlemenin olmadığı ve kısa vadede düzelemenin meclise gelmesinin zor olduğu, meclis yeni dönemine kalabileceği bildirildi.

Yeni vergi paketi bu hafta meclise geliyor. Asgari Kurumlar Vergisi, Engellilere taşıt düzenlemesi, KDV istisnaları dahil ekonomine birçok yeni düzenlemenin yapılmasını öngören kanun teklifinin bu hafta meclise gelmesi ve gelecek hafta mecliste görüşülmesi bekleniyor.

TBMM'ye gelecek yeni düzenlemeye kısa süre kala emeklilik ile ilgili son dakika haberi geldi.

Kulislerden alınan son dakika haberinde EYT sonrası Bağkurlu esnafın prim gün sayısının SSK'lılara eşitlenmesi, emeklilik için aranan prim gün şartının 9 bin günden 7200 güne düşürülmesi düzenlemesinin bu kanun teklifinde olmadığı görülüyor.

Geçen sene gelen EYT düzenlemesi kapsamında 1 milyondan fazla kişi emekli olurken bu sene 500 bin kişinin daha emekli olması bekleniyor. Kamuda tasarrufun başladığı bugünlerde EYT'den gelen maddi yükü taşımakta zorlanan hükümetin 1 milyon Bağkurlunun erken emekli olmasının yolunu açacak düzenlemeye sıcak bakmadığı öğrenildi.

Bağkurlulara emeklilik meclisin bu dönem gündeminde olmayacak gibi duruyor. Yeni dönemde, ekonomide işler rayına oturunca düzenlemenin gündeme alınması bekleniyor.

Bağkur 7200 prim ile emeklilik açıklamalarından ve gelişmelerinden haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

https://www.finans7.com/

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.