En az lise mezunu 2500 polis alımında 25 bin kişi mülakatlara alınacak

2024 PMYO polis alımında 10 katı aday çağrılacak.

2024 yılında polis meslek yüksek okulları büyesine kadın ve erkek adaylar arasından 2 bin 500 polis alımı yapılacağına yer verildi. Öğrenci olarak yapılacak personel alımında işe alınacaklar eğitime tabi tutulacak ve memurlara da düzenlemeler gelecek.

Gelen son dakika bilgilerine göre 2024 yılı PMYO polis alımında öncelikle adaylar başvuru yapacak. Gelecek ay yayınlanacak duyuru ile başvurusunu yapanlar lise mezunu polislik için mülakat süreçlerine alınacak ve bu sürecin sonunda polis memuru olabilecek.

.2 yıllık polislik eğitiminden sonra adaylar EGM bünyesinde polis memuru olarak göreve başlayacak. Göreve başlayacak polis memurları normal polis memuru maaşı alacak.

10 katı aday çağrılacak

Polislik başvurusu kısa sürede başlayacak. Ağustos 2024 tarihinde başlayacak polislik başvurusunda adaylar TYT puan sıralamsına tabi tutulacak. Puan sıralamasına tabi tutulacak adaylardan 25 bin kişi mülakata çağrılacak.

TYT puanına göre adaylar sıralamaya alınacak ve 25 bininci adayın TYT puanı taban puan olacak.

TYT puan sıralamasına giren ve 25 bin adayın içine giren adaylar ön sağlık spor ve sözlü mülakat aşamasına alınacak. Bu aşamalardan alacakları puan ile TYT puanı ortalaması alınacak ve buna göre başarı sıralaması yapılacak. Yapılacak başarı sıralaması sonrası adaylar PMYO'da eğitime alınacak. Sizce 10 katı kuralı olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için > TIKLA TAKİP ET

2024 en az lise mezunu PMYO polislik başvurusu ne zaman başlayacak?

İlana başvurular Ağustos ayında başladığında kaçırmamak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.