Dijital Paralara Karşı Merkez Bankalarından Yeni Adım

Merkez Bankalarından sınır ötesi ödemeler için önemli bir adım geldi.


Bloomberg HT'nin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre Merkez Bankası, sınır ötesi ödemelerin daha etkin şekilde yapılması için Uluslararası Ödemeler Bankası işbirliği ile ortak dijital para platformu prototipi oluşturduğu öğrenildi.


Uluslararası Ödemeler Bankası BIS'ten konuya ilişkin bir açıklama geldi ve söz konusu prototipin detayları kamuoyu ile paylaşıldı. Söz konusu uygulamanın birçok merkez bankası tarafından kullanılacağını ve sınır ötesi ödemelerde kolaylık sağlanacağına yer verildi. Project Dunbar adı verilen sistem , merkez bankalarının dijital para birimleriyle kendi aralarında işlem yapabilme seçeneğini sunacak.

Söz konusu sistem ile bundan sonra maliyetler azalacak ve ödemeler daha rahat yapılacak.

Singapur’daki BIS İnovasyon Merkezi’nin Başkanı olan Andrew McCormack bir açıklamada bulundu ve ortak platformun ödeme sistemlerinde bağlantılar açısından en etkin fakat aynı zamanda başarması en zorlu sistem olduğununa yer verildi.

Dünyadaki merkez bankaları , Facebook ile Çin Ant Group'un ödeme sistemleri ile baş edebilmek için küresel bir ödeme sistemi üzerinde çalışıyor.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.