Depremzedelere 3 ve 5 bin TL kira yardımı ödeme tarihi açıklandı

Depremzedelere kira yardımı bayramdan önce hesaplara yatacak.

İçişleri bakanı Ali Yerlikaya'dan bir son dakika açıklaması geldi. Yerlikaya yaptığı açıklamada depremzedelere kira yardıımna değindi. Malatya'da geçici konteyner kent ve çarşıları ziyaret eden, İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nda düzenlenen Afet Koordinasyon Toplantısı'na katılan Bakan Yerlikaya, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya yaptığı açıklamada, bölgenin yeniden kalkınması için çalışmalara hızlı şekilde dev am ettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları ile başlayan çalışmalarda kentlerin yeniden inşa edileceğini söyleyen Bakan Yerlikaya, depremzede ev sahiplerine 5 bin lira, kiracılara ise yapılan 3 bin liralık kira yardımınının ilk iki ayının ödendiğini, yeni ay yardım ödemesinin ise bayramdan önce hesaplara yatırılacağını söyleyerek, "Bunların ilk 2 ayını ödedik. Türkiye genelinde 330 bin, Malatya'mızda 45 bin 700 hane kira yardımı alıyor. Onların üçüncü taksitlerinin tümünü bayramdan önce ödeyeceğiz" bilgilerini aktardı.

Malatya'da çadırkentlerde kalmaya devam eden personellerin iki ay içinde konteyner kentlere alınacağını söyleyen Bakan, 20 binin üzerinde hanenin konteyner evlerde kaldığını söyledi. İl genelinde konteyner sayısının il genelinde 37 bine çıkacağını söyleyen Bakan, "Hava sıcaklığından dolayı Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman'da başlattığımız konteynerlere klima takma çalışmalarını, inşallah Malatya'mızda da süratle yapacağız" dedi.ç

Kalıcı konut inşaatlarının da başladığını söyleyen Bakan, merkezde 66 bin 69, kırsalda ise 25 bin 595 köy evinin yapılmasının planlandığını söyledi. 21 bin 304 evin ihalesinin ise yapıldığı öğrenildi.

Finans7.com | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.