Deprem yardımı başvuruları başladı: İşte başvuru adresleri formu 2023

Deprem yardımı nasıl yapılır? Yardım başvurusu nasıl yapılır?

KAhramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremden sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlar yardım taleplerini nereye iletebileceklerini araştırmaya başlarken yardım yapmak isteyen vatandaşlar da nereye nasıl yardım yapabileceklerini araştırmaya başladı.

Birçok yarımlaşma kuruluşu bölgeye akın akın giderken bunların öncüsü AFAD ve Kızılay ile Ahbap oldu. Bölgeye giden ekipler, burada inclemelerde bulunarak depremzedelere yardımda bulunuyor ve yardım ellerini uzatıyor. Özellikle depremin kış aylarında , karlı havanın etkili olduğu bugünlerde yaşanması nedeniyle en büyük ihtiyaç battaniye ve barınma oldu. Bu kapsamda harekete geçen Kızılay, bölgeye çok sayıda çadır ve battaniye gönderildi.

Yardım yapmak isteyenler için gönüllü kuruluşlar, AFAD ve Kızılay ile Ahbap gibi dernekler gösterilirken yardım almak isteyenlerin ise bu kuruluşlarla irtibara geçmesi gerekmektedir. Yardım yapmak isteyenlerle ilgili açıklamada bulunan Ahbap kurucusu Haluk Levent, "Bu ülkeye kötülük yapmak istemiyorsanız lütfen ama lütfen şehrin valilikleri ile görüşmeden yardım yollamayın" dedi.

"https://www.afad.gov.tr/il-mudurlukleri"

Bu sayfadan AFAD il müdürlüklerine ulaşabilir ve iletişim bilgilerini öğrenebilirsiniz.

Kızılay'a yardım yapmak isteyenlerin "https://www.kizilay.org.tr/Bagis/BagisKategorisel/2/sosyal-yardimlar" adresine giderek internet üzerinden bağış yapması gerekmektedir. Yardım almak isteyenlerin ise "https://www.kizilay.org.tr/Iletisim" adresine giderek yardım başvurusunu internetten yapabilecek.

YARDIM YAPMAK İSTEYENLER

Yardım yapmak isteyenlerin öncelikle Valiliklere müracaat ederek yardımlarını Valilikler aracılığıyla yapması gerekmektedir.

GALATASARAY YARDIM KAMPANYASINA BAŞLADI

Galatasaray'dan yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Galatasaray Spor Kulübü olarak merkezi Kahramanmaraş olan ve tüm ülkemizi etkileyen depremle ilgili gelişmeleri üzülerek takip etmekteyiz.

AFAD iş birliğinde resmi derneklerimiz, spor okullarımız ve taraftar grubumuz vasıtasıyla Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu ve Taçspor Tesisleri'nde toplanacak yardımlar ihtiyaç olan bölgelere ulaştırılacaktır.

Tüm sporseverlerin desteğini bekliyoruz. 

İhtiyaç listesi: 

1.    Çadır İçi Soba
2.    Uyku Tulumu
3.    Standart ve Termal Battaniye
4.    Cep Isıtıcısı
5.    Yedek Şarj Üniteleri ve Powerbank
6.    Termal İçlik (Bebek/Çocuk/Yetişkin)
7.    Kışlık Eldiven/ Bere/ Atkı (Bebek/Çocuk/Yetişkin)
8.    Polar Battaniye, Polar Ara Katman
9.    Kalın Kazak
10.    Kışlık Bot (Yetişkin/Çocuk)
11.    Kışlık Çorap
12.    Bebek Maması
13.    Hijyen Malzemeleri (Bebek Bezi/ Hijyenik Ped)
14.     El Feneri ve kalem pil

Galatasaray Taçspor Tesisleri: Küçükbakkalköy, Prof. Dr. Hıfzı Özcan Cd. No:29, 34750 Dudullu Osb / Ataşehir / İstanbul

Not: Yardım malzemeleri, Nef Stadyumu P1 Otopark Alanı'nda toplanacaktır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.