Çocuğu olan anne ve babaya yeni destekler yolda: İşte AK Parti'nin masasındaki başlıklar

Doğum oranının artırılması için yeni destekler geliyor.

Son dönemlerde oldukça gerileyen doğum oranının yeniden yükselmesi için hükümet düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası başlatılan çalışma kapsamında 1.50'lere kadar düşen doğum oranının desteklerle artırılması planlanıyor.

Bu kapsamda yurt dışındaki örnekleri inceleme altına alan hükümet yetkilileri, kültürümüze uygun olan örneklerden bazılarını ülkemize entegre edecek ve verilecek destekler, yapılacak düzenlemeler ile doğum oranının artırılması planlanacak.

HANGİ DESTEKLER MASADA

Dünyadaki örnekleri incelediğimizde takibe alınan örneklerin şu şekilde olduğu görülüyor:

Bulgaristan'da çalışan kadınlara verilen doğum izni 12 aya çıkarıldı ve 12 ay boyunca kadının maaşı devlet tarafından ödendi.

Güney Kore'de geçen sene başlayan uygulamada yeni doğan her çocuk için aileye ayda 745 dolar nakdi destek veriliyor.

Nüfusu yaşlı olan Küba'da yeni doğan bebeğin anne, baba, büyükanne ve büyükbabasına ücretli izin veriliyor.

Doğum oranı düşük olan bir diğer ülke Finlandiya'da ise yeni anne babalara, içerisinde pijamalar, bebek kıyafetleri, bakım ürünleri, kitaplar, oyuncaklar, bezler gibi çocuğun ihtiyacının olduğu 50 farklı eşyadan oluşan ve annelik paketi veriliyor.

Uzun yıllardır 1 çocuk politikası izleyen Çin, 2015 yılında bunu sonlandırmış ve 2. çocuk için para desteği vermeye başlamıştı.

Danimarka, çocuğu olan anne babaya 13 hafta izin veriyordu. Bu sürenin 24 haftaya çıkarılacağı açıklandı. Bu 24 haftanın 8 haftası devredilemeyen izin. Kalan 16 haftasını ise anne ile baba devrederek kullanabiliyor.

Sizce hangi destekler gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

NE ZAMAN GELECEK?

Düzenlemenin kısa sürede şekillenmesi ve meclise gelerek yürürlüğe girmesi bekleniyor. Düzenlemeden haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

https://www.finans7.com/

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.