Çiğ Süt Fiyatlarına %17.4 Zam Geldi!

Türkiye’de 2024 yılı zam yağmurları ile başlamıştı ve öyle de devam ediyor. Vatandaşların sıklıkla kullanmak zorunda olduğu ürünlere zam üstüne zam yapılıyor. Temel gıda maddeleri arasında yer alan süt de son olarak zam yapılan ürün oldu. Artık süt için de daha yüksek bir fiyat ödenilecek.

SÜT ZAMMI AÇIKLANDI!

Ulusal Süt Konseyi tarafından yapılan bir açıklama ile süt zammı açıklandı. Buna göre üreticilerin eline litre başı 13,5 TL geçecek şekilde çiğ süte zam yapıldı. Bu fiyat artışı tavsiye fiyatı olurken genellikle de bu fiyatlara uyuluyor.

Süregelen tartışma: Çiğ süt vs pastörize süt | Diyetkolik

AÇIKLAMA YAPILDI

Ulusal Süt Konseyi tarafından şu açıklama yapıldı:

“22 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere %3,6 yağ ve %3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı üreticinin eline litre başına net geçecek şekilde (çiğ süt desteği hariç) 13,50 TL olarak belirlenmiştir. Soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde bu giderler üreticiye ilave olarak ödenecektir. Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için ± 20 Kuruş fark uygulanacaktır.”

YÜZDE 17,4 ZAM YAPILDI

Çiğ süt için zam kararı alınmadan önce fiyat 11,5 TL olarak uygulanıyordu. Bu zam ile beraber 22 Ocak’tan itibaren çiğ süte yüzde 17,4 oranında zam yapılmış oldu.

Çiğ süt satışının yasaklanması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil

MARKETLERDE FİYATLAR ZAMLANACAK

Tüketiciye ulaşana kadar süt ve süt ürünlerinin fiyatlarında çeşitli artışlar meydana gelebiliyor. Bu zam yapılan ürün işlenmemiş çiğ süt olduğu için tüm süt ürünlerinin fiyatlarında zam uygulaması yapılması gerekecek. Market raflarında süt ve süt ürünlerinin zamlı fiyatlarının ay sonuna kadar uygulamaya gireceği tahmin ediliyor.

Tüm zam gelişmelerinden anında haberdar olmak için; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.