Hem depreme karşı dayanıklı hem yüzde 20 daha ucuza yapılan evler.
Consera Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek bir açıklama yaptı.
Bloomberg Haber Ttelevizyonu canlı yayınına katılan ve deprem riskine karşı yapılması gerekenleri açıklayan Şimşek, depremin ülkemizin değişmez kaderi olduğunu, bunun değiştirilemediğini söyledi. Son verilere göre Maraş depreminde yıkılan yapıların yüzde 86'lık ksımının betonarme yapı olduğunu, çelik yapılardan hiçbirinin yıkılmadığını söyleyen Şimşek, çelik yapıların endüstriyel bir malzeme ve ürün olduğu için insan insiyatifini en azından taşıyıcı sistemlerde minimize ettiklerini söyledi ve bunun değerli olduğunu söyledi.
İŞÇİ BULMA SIKINTISI VAR
Ülkede işçi bulma sıkıntısı yaşadıklarını söyleyerek sözlerini sürdüren Şimşek, 'Sahada yapılan işleri mümkün olduğu kadar endüstrinin içine dahil ederek daha verimli bir inşaat yapma metadolojisi belirlendi. Modüler inşaat dediğimiz şeyde yapıları bir fabrika içinde üretip, bir lego gibi A noktasından B noktasına gönderebiliyoruz. Yani sahadaki işi fabrika içinde yapıyoruz. Böylece full denetim oluyor ve inşaatı ihraç edebiliyoruz' dedi.
YÜZDE 20'Sİ ÇELİK OLURSA ÖLDÜRMEZ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR
Şimşek bir binanın öldürmemesi için gerekenleri şu şekilde sıraladı: 'Bir binanın öldürmeyecek ve sürdürülebilir olması için yüzde 20'sinin çelik olması yeterli. Şu anda çelik yapılar yüzde 20 daha ekonomikler. Bu kadar net ve bunu rasyonel olarak kanıtlayabiliyoruz. Çelik yapılar aynı zamanda geri dönüşümlü, yüzde 95 her çelik malzeme ekonomiye geri kazandırılıyor. Biz aynı zamanda çeliğin büyük çoğunluğunu geri dönüşümden elde ediyoruz'
'Tabi bizde enflasyon kaynaklı ayrı bir fiyat artışı var. Mesela biz Ocak ayında işçilik maliyetlerimizi yüzde 50 daha fazla gireceğiz. Zor bir dönemden geçiyoruz. 2024 yılının da bu anlamda maliyetler açısından zor bir yıl olacağını düşünüyorum. İnşaat sektörünü endüstriyel bir akla ulaştırmamız gerekiyor, geleneksel akıldan kurtulmak lazım' diyen Şimşek, şirketi hakkında ise şu ifadeleri kullandı:
'Biz 2023'te ürettiğimizin yüzde 70'ini gelişmiş ülkelere ihraç ettik. Başlıca pazar Avrupa. İstediğimiz heryere ihracat yapabiliyoruz ve lojistik maliyetlerimiz de çok makul. Dünya'da bu pazarın büyüklüğü 140 milyar dolar büyüklüğünde ve küresel anlamda daha da büyüyecek bir pazar var. Bizim iyi bir pazar payımız var. Biz Consera olarak hep yüzde 40 büyüyerek geldik, 2023'te de yüzde 40 büyüdük. 2024'te de aynı büyümeyi hedefliyoruz. Hatta kapasitemizi de 3.çeyrekten sonra artıracak yatırım planımız var. Kapasitemizi 2 katına çıkaracağız. 25 milyon dolarlık bir ek yatırım yapacağız 2024'te"
Finans7.com | Ankara