Borsada yeni adım: Hisse alımına vergi muafiyeti geliyor

Son dakika haberi: Borsada hisse geri alımı için yeni adım geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı borsa için harekete geçti. Gelen son dakika bilgisine göre bakanlık, hisse geri alımlarına hız kazandırmak ve bunu sürekli hale getirmek için bir vergi muafiyetini gündemine aldı. Gelen bilgilere göre Bakan Nureddin Nebati, söz konusu vergi muafiyeti için bir dizi toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu durum Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Borsa İstanbul yetkilileri ile yapıldı ve buralarda hisse alımına vergi muafiyeti konusu masaya yatırıldı.

Toplantılardan gelen bilgilere göre Borsa İstanbul'da pay piyasalarında işlemler tekrar başladığı zaman şirketlerin yapacağı hisse geri alımlarını arttırmak için vergi muafiyetinin sağlanması gerektiğine yer verildi. Toplantıda bunun gerekliliğine vurgu yapılırken bu yönde ortak bir karara varıldığı bildirildi.

Bu kapsamda borsaya kote şirketlerinin mevcutta bulunan ve yüzde 15 olan stopaj vergisini ödemeden hisse geri alımı yapabileceğine yer verildi. 

Konu ile ilgili kararın alındığı ve önümüzdeki saatlerde ya da günlerde detayların verilip vergi muafiyetinin başlayacağı tarihin açıklanması bekleniyor. Tarih açıklandığında haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.