Borsada ne kadar vergi alınacağı belli oldu

Borsada sadece uzun vadeli bekleyenlere vergi yok. Peki kimlerden vergi alınacak, ne kadar vergi olacak?

Yeni vergi paketi hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada yeni vergi paketinde olan, ancak ertelenen borsa vergisinin ne olacağına yer verildi.

Sözcü Gazetesi'nde yayınlanan habere baktığımızda ertelenen borsa vergisinin daha sonra gündeme alınacağı öğrenilirken kısa vadecilere yüksek oranda vergi geleceği öğrenildi. Vergi oranları da belli oldu. İşte borsada vergi düzenlemesi.

3 AYA KADAR YÜKSEK VERGİ

Borsada 3 aya kadar parasını tutan vatandaşlara yüzde 10 oranında bir vergi geleceği öğrenildi. Bu düzenleme ile birlikte kısa vadede borsaya girenlerden yüksek oranda vergi alınacak.

6 AYA KADAR VERGİ

6 aya kadar borsaya gelecek verginin 3 aydan daha az olacağı ve hisse senetlerinden yüzde 7.5 oranında vergi alınacağı öğrenildi.

VADE ARTTIKÇA VERGİ AZALIYOR

Borsada vade süresi arttıkça verilecek vergi oranı da azalacak. Parasını 1 yıla kadar borsada tutacak vatandaşlara yüzde 5 oranında vergi uygulaması olacak. 3 yıla kadar parasını borsada tutan vatandaşlara ise yüzde 2.5 oranında bir vergi uygulaması planlandığı öğrenildi.

3 YIL ÜSTÜNE VERGİ YOK

Vergi sadece uzun vadecilerden alınmayacak. 3 yıldan fazla sürede parasını tutanlardan ise herhangi bir vergi alınmayacağı öğrenildi.

Düzenlemenin meclise yaz tatilinden sonra gelmesi ve 2025 yılından sonra geçerli olması bekleniyor. Sizce vergi oranları yüksek mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

https://www.finans7.com/

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.