Biz giremeden herkes çıkacak herhalde: Fransa da AB'den çıkabilir

Türkiye AB'ye girmeden AB dağılacak herhalde.

1 Şubat 2020 tarihinde yapılan referandum ile Birleşik Krallık Avrupa Birliğindne çıkma kararını resmen almıştı. Brexit olarak adlandırılan süreçten sonra bazı zorluklar yaşayan İngiltere'den son dakika haberi geldi. Gelen haberde Fransa'nın da AB'den çıkma düşünceis olduğu öğrenildi.

Eski Avrupa Birliği (AB) Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier, İngiliz The Telegraph gazetesine bir yazı yazdı. Yazısında Barnier, aşırı sağın AP seçimlerinden açık ara farkla çıkması sonrası Macron'un parlamentoyu fesh ettiğini ve seçimlere gideceğine dikkat çekti ve kaleme aldığı kitabının ilk bölümünde İngiltere'nin AB üyeliğinden ayrılma kararından ders alınmaması durumunda diğer ülkelerin de Avrupa Birliği'nden çıkabileceğine dair uyarısını yaptı.

Barnier yaptığı açıklamada Macron'un bunu dikkate almayarak ülkeyi "Frexit" eşiğine getirdiğini ve Fransa'nın da İngiltere gibi Avrupa Birliği'nden ayrılabileceğini söyledi.

AB Komisyonu'nda ülkesi Fransa'yı temsil eden ve AB adına Brexit müzakerelerini yürüten Barnier konu ile ilgili yaptığ ıdeğerlendirmede, "Ülkesindeki göç, güvenlik durumu, devlet otoritesi ve ülkenin en yoksul kesimlerine saygı ve kalkınmalarına yönelik bu uyarıya kulak verilmemiş olmasından üzüntü duyduğunu" ifadelerini kullanırken çok yoksul bölgelerdeki insanların ne düşündüğünün önemsenmesi gerektiğini söyledi.

İngiltere'nin Brexit oylamasındaki sonucu elde etmesinde bu durumun etkisinin büyük olduğunu ve aynısının Fransa'da yaşayabileceğini söyleyen Barnier, Aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisinin liderleri Jordan Bardella'nın ve Marine Le Pen'in "Avrupa karşıtı" olduklarını iddia etti ve "Avrupa karşıtı niyetler konusunda rehavete kapılmama" dedi.

Macron, AP seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından 9 Haziran'da Parlamentoyu feshederek 30 Haziran-7 Temmuz'da erken seçime gitme kararı aldığını duyurmuştu. Barnier, Macron'un ülkesini AB'den çıkarabileceğini söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.