Bayram sonrası meclis gündemi oldukça yoğun

Bayram sonrası meclis gündemi oldukça yoğun.

TBMM, 9 günlük bayram tatilinden sonra bu hafta yeniden çalışmalarına başlayacak. Yoğun gündemle toplanacak meclisin gündemi ise finans7.com'da.

Geçen hafta düzenlenen basın toplantısında 9. Yargı Paketi üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun, pakette casusluk düzenlemesi için etki ajanlığı tanımını kabul etmediği için bu açıklamayı yaptığı öğrenildi.

Söz konusu düzenleme ile birlikte yargıda casusluk tanımı da değişecek. Başka bir ülke yada istihbarat örgütleri adına suç işleme, adam öldürme ve adam kaçırma ile belge bilgi toplama gasp gibi suçlar mevcut mevzuatta adı suö kapsamında cezalandırılıyordu. Artık bunlar casusluk olarak değerlendirilecek ve cezalar ona göre verilecek.

YARGI PAKETİ GELİYOR

Bayram tatilinden sonra TBMM'nin toplanması ile yargı paketinin meclise gelmesi bekleniyor. Taslak düzenlemenin kanun teklifi haline geleceğini söyleyen AK Partili Akbaşoğlu, düzenlemenin hızlı şekilde meclisten geçeceğini de sözlerine ekledi.

GENEL KURULDA İLK GÜNDEM KRİPTO YASASI

TBMM Genel Kurulu'nda ilk gündem kripto paralara düzenleme yasası olacak.

SAHİPSİZ KÖPEKLERİN DURUMU

TBMM'ye bayram sonrası başıboş sokak köpekleri düzenlemesi de gelecek. Hazırlanan teklif ile sokak hayvanlarının toplatılması ve sahiplendirilmesi planlanıyor. Vatandaşlar tarafından bilinen ve beslenen zararsız köpeklerin kısıtlaştırılması şartı ile sokaklara bırakılacağı, kuduz riski taşıyan, anatomik yapısı bozulan, saldırgan, çeteleşen köpekler ise toplatılacak. 1 ay içerisinde sahiplendirilmeyenler ise uyutulacak.

VERGİ PAKETİ GELİYOR

TBMM'ye gelecek düzenlemede vergi alanında birçok değişiklik yapılacak. Değişiklikler ile KDV istisnaları ele alınacak. Kurumlar vergisine düzenleme gelecek. Engelli taşıt alımına da düzenleme gelecek.

EMEKLİLİK DÜZENLEMESİ NE OLACAK?

2. EYT olarak bilinen emeklilik düzenlemesi ise henüz meclise gelmedi. EYT ile oluşan yük nedeniyle 2. EYT olarak bilinen paketin ertelenebileceği bildiriliyor. Meclis gündeminden haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.