Başvuru e Devlet'ten: Kiracılara 3 bin TL kira yardımı başvuru şartları açıklandı

Depremzedelere kira yardımı 3 bin lira oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Kurum yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerle ilgili yaptığı açıklamada, "Hasar tespiti bugün itibarıyla yüzde 80 seviyelerine geldi, birkaç gün içerisinde tamamlayacağız" dedi.

Açıklamasının devamında, "Hasar tespitleri esnasında Hatay Defne ve Samandağ merkezli iki deprem yaşadık, bu bölgelerde orta hasarlı ve az hasarlı binalara bir kez daha bakacağız" diyen Bakan Kurum, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde yıkılan yerlerle ilgili, "1999 öncesi yapılan, mühendislik hizmeti almamış, denetime tabi olmamış yapıların yüzde 98'inin yıkıldığını görüyoruz" dedi.

Ev sahiplerine 5 bin liralık kira yardımı yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, daha önce açıklanan kiracılara 2 bin lira yardım yapılacak açıklamasının revize edildiğini, kiracılara 3 bin lira yardım yapılacağını söyledi. Bakan Kurum, "Ev sahiplerine 5 bin lira kira yardımı yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız kiracılara yapılacak kira yardımının da 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılması talimatı verdi" dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Kat kısıtlaması getireceğiz, dükkanları mümkün olduğunca bina altına koymayacağız, bina yanına koyacağız. Milletimizin desteğiyle kentsel dönüşümü yapacağız, İstanbul'da da Ankara'da da İzmir'de de yapacağız ve vatandaşımızı çaresiz bırakmayacağız"

BAŞVURU ŞARTLARI

İkamet başka ildeyse: Hasar gören konutta oturduğu tespit edilen afetzedelere, barınma desteği yapılmaktadır. Kimlik paylaşım sistemindeki kayıtların uyuşmaması halinde afetzedenin ikametgahı teyit edildikten sonra ödemeler yapılacaktır.

Kira yardımı nereye: Afetzedenin hesap açmasına gerek kalmaksızın her ilde bulunan Ziraat Bankası şubelerinden barınma desteği alabilecektir. Yardım desteği, Ziraat Bankasında hesabı bulunanların kendi hesabına, hesabı olmayanların ise TC kimlik numaralarına yatırılacaktır.

Kira kontratım yok: Afetzedenin kimlik paylaşım sisteminde ikametgahı sorgulandıktan sonra Tapu Kadastro Bilgi Sisteminden (TAKBİS) yapılacak inceleme neticesinde ev sahibi olmadığı tespit edilenler kiracı olarak kabul edileceğinden barınma desteğinden faydalanabilecektir.

Kira yardımı detayları: Afetzedelerin, ikamet adreslerinin bulunduğu il valiliklerince kimlik paylaşım sistemi ve tapu sorgulamaları yapıldıktan sonra konutları deprem afeti nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teknik ekiplerince yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzede ailelere 12 ay boyunca; ev sahibi olanlara aylık 5.000-TL olmak üzere toplam 60.000-TL, kiracı olanlara ise aylık 3.000-TL olmak üzere toplam 36.000-TL kira yardımı yapılacaktır.

Kira yardımı başvurusu e devlet kapısı üzerinden alınıyor. 

Bu adres üzerinden kira yardımı başvurusu yapabileceksiniz.

Finans7.com | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.