Banka hesabını kiraya verenler yandı

Banka hesabını kiralayanlar yandı.

Banka hesabını bir başkasına kiralayan vatandaşlara kötü haberler art arda geliyor. Ağır Ceza Mahkemelerinde banka hesabını başkasına kiraladığı için yargılanan birçok isim var ve her işlem için bu kişiler hakkında 3 yıl 10 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Yasa dışı bahis, uyuşturucu para transferi konuları, telefon dolandırıcılarının en çok kullandığı yöntemlerden biri banka hesabı kiralama yöntemi.

İnternet üzerinden aylık belirli bir para karşılığı banka hesabı kiralayan bu kişiler, o banka hesabına gelen paraları aklayarak kendi hesabına gönderiyor. Bu kişiler yakalandığında ise olan, aylık cüzi bir miktar karşılığı hesabını kiraya verenlere oluyor.

Suç kapsamında değerlendirilen bu kişiler hakkında ağır ceza mahkemelerinde davalar açılıyor ve 3 yıl 10 aya kadar hapis istemi ile dava açılıyor. Tabi bu ceza miktarı, her bir suç için ayrı ayrı uygulanıyor.

Çok kolay bulunuyor

Hesabını kiraya verenlerin bu heapları bir süre sonra denetime takılıyor ve bu kişileri bulmak hiç de zor olmuyor. Bankadan iletişim ve adres bilgileri isteniyor ve adresten bu kişi alınarak hakkında işlem yapılıyor.

18 bin hesap bulundu

Bu şekilde başkasına kiralanan 18 bin banka hesabı var. Bu hesaplar hakkında başlatılan tahkikatlar devam ediyor. Birçok isim hakkında da tutuklama kararı verilmiş durumda.

Uzmanlar yaptığı son dakika açıklamasında vatandaşların banka hesabını kimseye kiralamaması gerektiği uyarısı yapıldı.

https://www.finans7.com/

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.