Avukata kiralık ev yok!

Avukata ev yok!

Kiralık evde her geçen gün ilginç haberler gelmeye devam ediyor. Eskiden öğrenciye ev kiralamayan ev sahipleri, artık öğrenci haricinde kimseye ev kiralamak istemiyor. Sebebi ise öğrenciler 1 yıl, hatta 9 ay kalıp gidiyor ve yeni kira, eski kiranın neredeyse iki katı oluyor, ev sahibi eski kiracı ile uğraşmak zorunda kalmıyor.

Son dönemlerde ise ev sahipleri, artık avukatlara ev kiralamıyor. Kiralık evler için avukatlar aradığında avukata v vermek istemediğini söyleyen ev sahipleri, kanun bilen kişilerle uğraşmak istemiyor.

Avukat eve girdiğinde ev sahibi dilediği gibi baskı yapamıyor ve kira zammı yapamıyor. Yasa neyse ona göre yapılıyor.

Tüketici Konfederasyonu Emlak Komisyonu Başkanı Bora Tren konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Avukatlara yönelik bu tutumu son dönemde maalesef çok sık duyuyoruz. Ev sahipleri bildiğiniz gibi artık konutu kiraya verirken çıkış taahhütnamesi gibi çeşitli şartlar öne sürerek 'ipin ucu bende olsun' mantığında hareket ediyor.Avukatlar da bu konuda hukuki bilgiye sahip olduğu için bir çekingenlik hali oluşuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ev sahipleri öğrenci istiyor

Ev sahiplerinin artık öğrenci kiracı istediğini söyleyen Tren, "2-3 sene kalıp ardından evi boşaltacak olan kiracılar, daha kazançlı grup olarak görülüyor. Bunun yanı sıra öğrenciler genellikle bir araya gelip toplu şekilde kaldıkları için, konut sahipleri kira bedellerini daha yüksek talep etme fırsatı yakalıyor" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.