Asgari ücrete gelecek en az zam belli oldu

Asgari ücrette en düşük seviye açıklandı.

Dün asgari ücret tespit komisyonu toplantı. Komisyon sonrası yapılan açıklamada masada herhangi bir rakam konuşulmadığı bildirilirken asgari ücret zammının bayramdan önce tespit edileceğine yer verildi. Bayramdan önce belirlenecek asgari ücret 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.

20 Haziran tarihinde 2. toplantının yapılması bekleniyor. Yapılacak toplantıda artık rakamların konuşulması ve 27 Haziran tarihinde yapılması beklenen toplantı ile zam oranının belli olması bekleniyor. İlk toplantıdan sonra açıklama yapan Türk-İş Heyet Başkanı Veli Solak, "Masada herhangi bir rakam yok. Hayat koşullarına, enflasyona, zamlara uygun bir rakam ortaya çıkartılmalıdır" dedi. Solak, "Bayramdan önce bir an önce bitmesini istiyoruz. Yarın olabilir, hemen olabilir. Bizim TÜRK-İŞ olarak talebimiz bunun Türkiye Yüzyılı'na yakışır şekilde düzenlenmesidir. Masada herhangi bir rakam yok. Hayat koşullarına, enflasyona, zamlara uygun bir rakam ortaya çıkartılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Asgari ücret tespit komisyonu toplantısından sonra TİSK Başkanı ile türk İş Başkanı Çalışma Bakanı ile görüşme yaptı. 

EN DÜŞÜK ZAM ORANI BELLİ OLDU

Edinilen son dakika bilgilerine göre asgari ücrete en düşük zammın yüzde 30 olduğuna yer verildi. Zammın yüzde 30'un üzerinde olacağı bildirildi. Yüzde 30 zam olması durumunda net asgai ücretin 11 bin 57 lira olacağına yer verildi. Diğer zam senaryoları şu şekilde:

İşte asgari ücrete gelecek zam oranlarına göre oluşacak net ve brüt rakamlar:

-Yüzde 35 zam olması durumunda net asgari ücret 11 bin 483 lira, brüt ücret 13 bin 510 lira seviyesine gelir.

-Yüzde 40 zam olması durumunda net asgari ücret 11 bin 908 lira, brüt ücret ise 14 bin 11 lira seviyesine gelir.

-Yüzde 45'lik bir zam olması durumunda net asgari ücret ücret 12 bin 333 lira, brüt ücret ise 14 bin 503 lira seviyesine gelir.

Asgari ücret zammı belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.