Aile diş hekimliği ile 81 şehirde hastanelere Diş Hekimi ve Sekreter alımı yapılacak

Diş hekimi ve diş hekimi sekreteri alımı başlıyor.

Bugün Sağlık Bakanlığı'nın komisyon görüşmeleri vardı. Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu bugün TBMM'ye geldi ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Memişoğlu'nun burada yaptığı açıklama sırasında söz alan AK Parti Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir, aile diş hekimliği uygulamasına değindi ve bu kapsamda yapılacak personel alımları hakkında talepleri bakan Memişoğlu'na iletti.

AK Partili Aldemir yaptığı açıklamada her ilde aile diş hekimliği uygulamasının hayata geçeceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Efendim, Sayın Bakanım, hoş geldiniz. Diş hekimiyim. Tabii, sektörel bazda sadece tıp alanında, doktorluk alanında değil, diş hekimliği ve eczacılık alanında da ister istemez sıkıntılarımız mevcut ama bu iktidar döneminde diş hekimleri açısından gerçekten çok büyük hizmetler yapıldı, özellikle istihdam konusunda ve ağız diş sağlığı merkezlerinin açılması ve her ilde de bunun gerçekleştirilmesi konusunda bir devrim yaratıldı. Son dönemde Fahrettin Bakanım ızın öncülüğünde birkaç ilimizde de aile hekimliğine başlanıldı ve önümüzde ki süreçte de inşallah, sizlerin destekleriyle tüm illerimizde de aile hekimlerinin devam etmesiyle ilgili bir sürecin devam edeceğini umut ediyorum. Çünkü 45 -50 bin civarında şu anda diş hekimimiz var, bunların ist ihdamı konusunda özellikle son dönemde serbest muayenehanelerde 1 hekimin daha çalışmasıyla ilgili süreç kanunlaştı, burada da sizlerin gerçekten büyük desteği oldu. Biz bu süreçte diş hekimlerinde de gözardı edilmeden hem performans sisteminin daha dengeli ve düzenli bir hâle getirilmesini hem de kamusal alandaki bu ağız, diş sağlığı merkezlerinin bölgesel olarak yerelde daha iyi bir şekilde yerleştirilmesini özellik le istirham ediyorum. Bugüne kadar yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı da diş hekimleri açısından teşekkür ediyorum. İstihdamın biraz daha artırılması he rhâlde bu süreci daha da rahatlatacaktır diye düşünüyorum"

Bu açıklamaya göre baktığımızda 81 ilde aile diş hekimnliği uygulamasının başlaması ve diş hekimi ile sekreter istihdam edilmesi bekleniyor. Siz hangi şehre alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İlan ne zaman gelecek?

TBMM'de gündeme gelen personel alımlarının sene sonunda gelmesi bekleniyor. İlan geldiğinde kaçırmamak, bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.