AFAD açıkladı: Deprem sonucu 7,3 metrelik yer değiştirme meydana geldi

Son dakika: Deprem sonucu 7,3 metrelik yer değiştirme meydana geldi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde, sahadan gelen bilgilere göre yer kabuğundaki yer değiştirmelerin 7,3 metre kadar olduğu belirlendiği bildirildi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD Genel Merkezinde açıklamalarda bulundu.

Depremin Ardından 7.3 Metrelik Bir Yer Değiştirme Meydana Geldi

Tatar'ın açıklamaları şu şekilde;

Bu deprem bizim en önemli iki doğrultu atımlı aktif fay zonlarımızdan biri olan Doğu Anadolu Fayı'nda meydana geldi. 5 segment bu depremde kırıldı. 7.3 metrelik yer değiştirme oldu. Olağandışı bir durumla karşı karşıyayız. Toplam artçı sayısı 3858. İzmir ve Düzce depremi büyüklüğünde çok sayıda artçı yaşandı. 5-6 arası 38 artçı sarsıntı oldu. Artçılar devam ediyor, halen bölgede çok sayıda yıkılmamış, ağır hasarlı, orta hasarlı binalar var. Vatandaşlarımızın bu binalardan uzak durması önem taşıyor. Yıkılmamış binalarda da yıkımlar gerçekleşebilir. Şu anda bölgenin kimi yerlerinde çok yoğun kar yağışı var. Özellikle kuzeye doğru. Buralarda çığ tehlikesi olabilir. Kimi yerlerde, yerleşim alanlarına yakın bölgelerde vatandaşlarımızın bu anlamda daha dikkatli olmasını rica ediyoruz. Sahadan gelen bilgilere baktığımızda kimi yerlerde heyelan ve kaya düşme tehlikesinin olduğu alanlar da var. Halen mucizevi kurtuluşlar devam ediyor. Bu iki deprem sonucunda yer kabuğunda, şu ana kadarki verilere göre 400 kilometrenin üzerinde bir yüzey kırığının oluştuğunu biliyoruz. 

Can Kaybı Artıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin 9. gününde 10 ilde toplam can kaybının 35 bin 418'e yükseldiğini, 105 bin 505 kişinin yaralandığını duyurdu. Erdoğan, yaralılardan 13 bin 208'inin halen hastanede tedavi altında olduğunu aktardı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.