Adana'da öz dede, torununa cinsel istismarda bulundu

Torununu taciz eden dede tutuklandı.

Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'nden bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre ailesi ile birlikte yaşamakta olan M.E. adlı kişi, iddialara göre dedesi M.E.'nin cinsel istismarına uğradı.

Gelen bilgilere göre küçük kız, dedesinin farklı günlerde vücuduna dokunduğu ve öptüğünü, istismar ettiğini söyledi ve bu anları da ses kaydına aldı. Kız çocuğu, bu durumu kız kardeşlerine anlattı ve onlardan yardım istedi.

Dedesinin istismara devam ettiği kız çocuğunun bu süreçte intihar girişiminde de bulunduğu öğrenildi.

Bunun üzerine kız kardeşler toplanıp 2022 Temmuz ayında ses kaydı ile Cumhuriyet Savcılığına başvurdu ve suç duyurusunda bulundu

Bunun üzerine gözaltı kararı verildi ve torununa cinsel istismarda bulunan dede hakkında tutuklama kararı verilerek cezaevine gönderildi. Bugün ise karar duruşması vardı.

KArar duruşmasında kız çocuğu SEGBİS aracılığıyla sosyal hizmetler uzmanuı huzurunda ifade verdi ve olayın detaylarını anlattı.

İfadesi alınan kızın dedesi ise iddiaları reddetti ve “Torunum bu olaylar ortaya çıkmadan bir ay önce ağabeyi kendisine tokat attığı için intihara kalkışmıştı. Ben neden hakkımda böyle bir şikayette bulunduğunu bilmiyorum. Ben babasına onun intihara kalkıştığını şikayet ettiğimi düşündüğü için benim hakkımda asılsız iddiada bulunduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kız kardeş ise mahkemede verdiği ifadede dedesinin kız kardeşine taciz içerikli konuştuğunu ve buna şahit olduğunu söyledi.

Diğer tanık ise dedesinin kolu ve dirseği ile ablasının vücuduna dokunduğunu ve cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

Cumhuriyet savcısı tutukluluğun devamını isterken mahkeme heyeti kararını açıkladı. Açıklanan karara göre M.E. adlı kişiye çocuğun cinsel istismarı suçundan 8 yıl hapis verildi. Daha sonra sanığın mağdurun dedesi olması nedeniyle cezası 12 yıla çıkarıldı. Daha önce sabıkasının olmaması ve iyi hali sonucu ceza 10 yıl olarak kararlaştırıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.