6 ev parasına 1 araba: İlk elektrikli Ferrari'nin fiyatı belli oldu

Ferrari'nin ilk elektrikli aracının fiyatı dudak uuklatacak.

Otomobil piyasasından son dakika haberi geldi. Lüks araç denince ilk akla gelen markalardan biri olan Ferrari, ilk elektrikli aracını çıkarıyor. Gelen son dakika açıklamasında aracın fiyatı da belli oldu.

Ferrari'nin ilk elektrikli aracı için planladığı fiyata baktığımızda oldukça yüksek bir rakam olduğu görülürken bu fiyatın kitlesel pazardaki rakiplerinin talepteki düşüşü nedeniyle fiyatları düşürürken bile ultra zengin sürücülerin buna hazır olduğunu gösteriyor.

Geçen senje fabrika 14 binden az otomobil teslim etmişti. Bu düşük rakam sonrası bile oldukça radikal bir karar alan şirket, fiyatı oldukça yüksek tuttu. Öyle ki rakam, aynı segmentte bulunan birçok lüks modelin oldukça üzerinde.

Porsche Taycan elektrikli aracı 100 bin euro fiyata satılacak.

İngiliz haber ajansı Reuters'e açıklamalarda bulunan kaynak, içten yanmalı motorları ile bilinen İtalyan devinin ilk elektrikli modelinin fiyatının en az 500 bin euro seviyesinde olacağı öğrenildi.

Bu rakamı ile birlikte Ferrari, Porsche'den 5 kat daha pahalıya elektrikli araç satışı yapacak.

Reuters'e konuşan kaynak yaptığı açıklamada Ferrari'nin Maranello'daki yeni fabrikasının ek bir araç montaj hattı sağlayacak ve benzinli ile hibrit modellerin yanı sıra elektrikli modeller de üretecek. Yapılan açıklamada fabrikanın 3 - 4 ay aralığında tamamen faaliyete geçeceğini bildirdi.

TÜRKİYE'YE GELİRSE FİYATI NE OLUR?

Aracın Türkiye'ye gelmesi durumunda 17 milyon 400 bin lira vergisiz fiyatla gelmesi bekleniyor. Vergilerle 38 milyon lira civarına satılması bekleniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.