2023 evde bakım maaşı alanlara müjde son dakika 2023

2023 evde bakım maaşı alanlara müjde son dakika 2023.

Evde bakım maaşı almakta olan vatandaşları sevindiren son dakika haberi geldi. Gelen haberde evde bakım aylığı alan vatandaşlara Temmuz memur zammı ile birlikte yüksek oranda bir zam yapılacağı görüldü. En düşük memur maaşının 12 bin liradan 22 bin liraya çıkarılması ile yüzde 90 civarında bir zam öngörülürken memur maaşına gelecek zam oranı ile birlikte evde bakım maaşı alan vatandaşlara da maaş zammı yapılacak.

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?

Evde bakıma muhtaç olan yakınına bakan vatandaşlara destek ödemesi yapılıyor. Yakınına bağlanan söz konusu maaş ile evin eksikleri giderilmekte ve evde bakıma muhtaç olan hasta ve yaşlıların temel ihtiyaçları devlet tarafıdan bu şekilde karşılanıyor. Bu destek ödemesi ile birlikte vatandaşlar, bakıma muhtaç olan yakınlarını huzurevlerine ya da bakım merkezlerine bakmak yerine evlerinde kendileri bakıyor.

ZAM GELİYOR

AK Parti'den yapılan son dakika açıklamasında memur maaşlarına zammın yasal düzenleme ile geleceğini ve zammın Temmuz ayından itibaren geçerli olacağına yer verildi. Yapılacak zam ile birlikte 4 bin 336 TL olan evde bakım maaşının memur maaş zammına paralel olarak rekor seviyeye çıkarılması bekleniyor. Zamdan haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

SİGORTA GELİYOR

AK Parti'nin seçim müjdeleri arasında yer alan maddede evde bakım aylığı alanlara sigorta yapılacağı bildirildi. Sigorta düzenlemesi meclise geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı yukarıdaki linklerden ücretsiz indirin.

Finans7.com | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.