2. el araç alımı satımında yeni karar: Galericiler üzülecek

2. el araç alımı satımında önemli karar!

2. el taşıt alımı satımı hakkında son dakika haberi geldi. Gelen haberde Ticaret Bakanlığı ile firmalar arasında 2. el taşıt satışı anlaşmasına varıldığına yer verildi. Gelen son dakika bilgilerine göre artık otomotiv firmaları, telefonlarda olduğu gibi sıfır 2. el araç satışı yapabilecek.

Konu ile ilgili bir değerlendirme açıklamasında bulunan Otomotiv Gazetecisi Emre Özpeynirci, "Bakanlıktan markalara özel 2. el satış izni" başlığı ile yazdığı yazısında Temmuz ayında pazarda satışların 92 ila 97 bin arasında olacağını, bekleyip göreceklerini söyledi.

Temmuz 2023'te 113 bin 959 araç satışı ile rekor kırıldığını söyleyen Emre Özpeynirci, gelecek sonucun bunun altında olacağını, ancak yine de iyi olacağını söyledi.

Çin'den gelecek araçlara gümrük vergisi düzenlemesinden önceki haftanın oldukça yoğun ve hareketli geçtiğini söyleyen Özpeynirci, gelen yeni haberi paylaştı:

"Sıkı durun..."

Otomotiv Gazetecisi Emre Özpeynirci yaptığı son dakika açıklamasında yeni kararın detaylarını açıkladı. Özpeynirci, markalar veya distribütörlerin kendilerine faturaladıkları araçları 2. el araç olarak satabileceğini söyledi. Hem de 6 ay ve 6 bin km şartı olmadan.

Özpeynirci yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi sıkın durun sadece markalar veya distribütörler kendilerine faturaladıkları o araçları 2.el olarak '6 ay 6 bin km' şartına uymadan hemen satabileceklermiş 

Çünkü 5 Temmuz'da alınan bir kararla Ticaret Bakanlığı'ndan özel izin almak şartıyla ellerindeki 'sıfır 2.el' araçları satma hakkı verilmiş. Bayiler ve galeriler ise hariç tutulmuş. 

Şimdi tabi ki bu araçlar piyasaya ikinci el olarak girecek ve zaten kötü giden 2.el piyasasında bakalım neler yaşanacak"

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.