Altın Kaç TL'den Alınır? İslam Memiş Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın Kaç TL'den Alınır? İslam Memiş Açıkladı!

İslam Memiş, ABD enflasyon verisi öncesi piyasa analizini paylaştı! İşte haberin detayları...

Altın 11 Eylül 2024 0
Altın Kaç TL'den Alınır? İslam Memiş Açıkladı!

İslam Memiş, altın kaç TL'den alınır açıkladı.

Piyasa bugün açıklanacak olan ABD enflasyon verilerini bekliyor. Küresel piyasaları doğrudan etkilemesi beklenen bu veri, yatırımcılar ve ekonomistler tarafından yakından takip ediliyor. Yatırım uzmanı İslam Memiş, bu veri öncesi piyasa değerlendirmesini paylaştı.

Altınla ilgili yorumlarını da paylaşan İslam Memiş, altının hangi fiyatlardan alınabileceğini de açıkladı. İşte İslam Memiş'in piyasa değerlendirmesi...

Memiş, "ABD'den enflasyon verisi bekleniyor. Öğleden sonra fiyatlarda bir kırılma olması bekleniyor. Biz ajandamıza sadık bir şekilde bekliyoruz. Dolar karşısındaki varlıklarda düşüş bekliyoruz. Hafta sonunu güzel bir şekilde kapatmayı planlıyoruz" dedi. 

İslam Memiş, şöyle devam etti: Borsa İstanbul'da beklediğimiz 10 bin ve 10 bin 200 puan direnci kırılamıyor ama yükseliş yönlü beklentim devam ediyor. Yeni bir haber akışıyla yukarı yönlü hareketin devam etme olasılığı güçlü.

Dolar kurundaki yatay seyir devam ediyor. 34 lira seviyesi altındaki rakamlar alım fırsatı. Resmi kur, serbest piyasa kurlarına ayak uydurmaya devam edecek.
Euro/TL kurunda da yatay seyir korunuyor.

İslam Memiş bu değerlendirmelerinin ardından altın ve gümüş fiyatları için tahminlerini açıkladı...

Altın ve gümüş fiyatlarını değerlendiren İslam Memiş şunları söyledi: 

"Ons altın 2500 dolar üzerinde tutunma çabasını sürdürse de düşüş beklentim geçerli. 2500'den çok da uzaklaşmak istemiyor. Ben yine 2420 dolarla alakalı beklentimi koruyorum. 2500 üzerinde satın alır mısın deseler ben beklemeye devam ederim. 2470 doları görürsem yüzde 70 alım yaparım.

Gram altında 2800 altında bir kur var. 2810 liraya kadar yükseldi. 2750-2800 lira aralığını takip ediyoruz gram altında. Onsu takip ediyoruz gram altın yatırımı için. Gram altındaki negatif görünüm ons nedenli devam ediyor. Elinde altın bulunduranlara 'sakın' diyoruz. Sabırlı ol.

Gümüşün ons fiyatında sert geri çekilme görmüştük, tekrar toparlandı. 28.50 direnci var. Yeni bir trend belirlenecek ABD verisinin ardından. Gümüş gramında ons nedenli ve dolar nedenli 31 lira üzeri var. Aşağıda 30 lira destek, yukarıda 32 lira seviyesi var. Bu bant aralığında oyalanmaya devam edecektir."

Paylaşılan bu haber, yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç