Alpet'i alan Zeren Group, bir akaryakıt şirketini daha aldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Alpet'i alan Zeren Group, bir akaryakıt şirketini daha aldı

Daha önce Alpet'3i alan Zeren Group, şimdi de Türkiye Petrollerini aldı. İşte satın almaya ilişkin son dakika bilgileri.

İş Dünyası 12 Tem 2024 0
Alpet'i alan Zeren Group, bir akaryakıt şirketini daha aldı

Alpet'i alan ve enerji sektörüne giren Zeren Group tarfdındna bir son dakika açıklaması geldi. Gelen bilgilere göre Türkiye Petrolleri de Zeren Group'a satıldı.

Daha önce Alpet'i bünyesine alarak sektördeki varlığını iyice pekiştiren ve enerji sektöründe adından çokça söz ettireceği kesinleşen Zeren Group'un Türkiye Petrolleri ile nasıl bir işleyişe gireceği, iki akaryakıt şirketini birleştirip birleştirmeyeceği henüz bilinmiyor.

Lübnanlı Hariri Ailesi'ne ait Bankmed ve Ürdünlü Arab Bank'ın ortak olduğu Turkland Bank'ı (T-Bank) satın almak için de uzun süredir görüşme ve toplantılar yapan Zeren Group, her geçen gün daha da büyüyor.

1963 yılında TPAO'nun temellerini attığı akaryakıt istasyonlar,2009 yılından sonra TP Petrol Dağıtım larak faaliyetlerine devam etti. 2017 tarihinde Zülfikarlar Holding'e bağlı Turkuaz Petrol tarafından alınan şirket, 307 bin metreküp depolama alanına sahip ve toplam 9 tesisi var.

800'e yakın akaryakıt istasyona sahip olan şirketin birleşip birleşmeyeceği ise EPDK kararına bağlı.

Zeren Group Holding, Onursal Başkan Rıdvan Zeren tarafından 1973 tarihinde kuruldu. Şirketin finansal danışmanlık ile başlayan yarım asırlık serüveni, uluslararası ticaret ile devam etti ve şirket her geçen gün daha da büyüdü.

Mustafa Yiğit Zeren liderliğinde her geçen gün daha da büyüyen Zeren Group, 8 farklı sektörde 23 marka ile toplamda 4 kıtada faaliyet gösteriyor.

Satışı yapılan Türkiye Petrollerinin Rekabet Kurulu'ndan geçmesindne sonra şirket Zeren Group bünyesine girecek.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç