Ak Parti'den mahkumlara af açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ak Parti'den mahkumlara af açıklaması

AK Parti'den mahkumlara af ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Güler, affa karşı olduğunu söyledi.

Haberler 29 Eylül 2024 0
Ak Parti'den mahkumlara af açıklaması

Mahkumlara af gelmeyecek. Ama başka düzenlemeler olacak!

AK Parti'den mahkumlara af hakkında son dakika açıklaması geldi. Yüz binlerce mahkum ile mahkum yakınının af beklentisi devam ederken konu ile ilgili AK Parti'den uzun süre sonra ilk açıklama geldi. Açıklama Abdullah Güler'den geldi.

Hürriyet'e açıklamada bulunan Güler, Can Atalay'ın durumuna ilişkin, "Can Atalay’ın yemin edebilmesi için 2 yol var. Birincisi, yeniden yargılama şartları çerçevesinde ilgili yerel mahkeme tarafından bir yargılama yapılması, bu mahkûmiyet hükmünün tüm sonuçlarıyla beraber ortadan kaldırılması gerekir. İki, Adalet Bakanlığı vasıtasıyla kanun yararına bozma dediğimiz bir usul ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve ilgili dairenin bu konularda o hükmü bozacak bir kararı olması gerekiyor. Onun haricinde ne yasamanın ne başka bir kurumun kesinleşmiş mahkûmiyet hükmünü ortadan kaldıracak bir durumu olamaz" dedi.

Af yok ama bazı düzenlemeler var

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptığı son dakika açıklamasında mahkumlara af konusuna karşı olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Ben temel olarak affa karşıyım. Suça karışmış, suç eğiliminde olan kişilerin toplum düzenini bozma noktasında bir cezai yaptırımla karşılaşmadan af gibi veya başka sebeplerle çıkması cezasızlık algısı oluşturup, toplum düzenini bozan bir şey. Mahkûmun ıslahında sadece verilen cezayı çekmesi değil, onun topluma yeniden kazandırılması ve tekrar suç işlememesi konusunda bizim kafa yormamız gerekiyor"

Bu açıklamaya baktığımızda AK Parti'nin affa karşı olduğu, af çıkarmayacağı, ancak cezaevinde kalanların topluma yeniden kazandırılması için bazı çalışmalar yapacağı görülüyor.

,Sizce mahkumlara af gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Af haberleri için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç