AK Parti'den EYT ve emeklilik sistemi açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den EYT ve emeklilik sistemi açıklaması

AK Parti'den emeklilik sistemi hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada AK Partili Elitaş, son bilgileri paylaştı.

Emekli Haberleri 22 Tem 2024 1
AK Parti'den EYT ve emeklilik sistemi açıklaması

AK Parti'den emeklilik açıklaması.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada AK Partili Mustafa Elitaş, emeklilik düzenlemesi iddialarına değindi ve nasıl bir düzenleme olabileceğina ilişkin değerlendirmede bulundu.

Elitaş açıklamasında EYT çıkacağı zaman kimsenin itiraz etmediğini söyledi ve bunun maliyetinin 300 milyar dolar olacağını söyledi.

Özgür Özel'in emekli maaşları ile ilgili gelen eleştirilerine cevap veren Elitaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Emeklilikte farklı sigorta kurullarına tabii olanlar var. Tarım BAĞKUR'lusu 15 gün prim ödedi 30 gün sayılıyor. Özel'e yanlış bilgi veriyorlar. Diyor ki Özel "Eskiden en düşük emekli maaşı asgari ücretten daha fazlaydı" 3600 gün prim ödeyen emekliyle 7200 gün prim ödeyen aynı maaşı almaya başladı. Bir taraftan vatandaş diyor ki 7200 gün primim var 13 bin küsür alıyorum, diğeri diyor ki 3600 gün primim var 12 bin 500 TL alıyorum. Burada bir adaletsizlik var. Buradaki prim ödeyenler arasındaki dengesizlik arttığı için insanlar ne kadar prim ödüyorsa karşılığını almak istiyor. Emeklilik primlerini bir anda yaptığınız takdirde herkesin maaşında önlenemez bir fiyat artışı ve hayat pahalılığıyla karşılaşıyorsunuz"

Eyt'nin maliyeti 300 milyar dolar, depremin 60 milyar

Emeklilikta yaşa takılanlar düzenlemesi ile ilgili konuşan Elitaş, EYT'nin 5 yıllık maliyetinin deprem maliyetinin 5 katı olduğunu söyleyerek, "EYT ile ilgili kısım, EYT'nin 5 yıllık maliyeti 300 milyar dolar. 6 Şubat depreminin Türkiye'ye imalat maliyeti 60 milyar dolar. Toplumda bir konses oluştu. Kimse itiraz etmedi. 2023 yılında 2,5 milyon kişi emekli olabilecekti. 2028 yılında da 4.8 milyon kişiye çıkacaktı. Muhtemelen şu an 3 milyona yakın kişi EYT'den emekli oldu. Erken emeklilik için kimse itiraz etmedi" dedi ve EYT konusunda şu şekilde sitem etti:

"Medya bile EYT ne zaman çıkacak dedi. 85 milyon dedi ki 4,5 milyon insanın erken emekli olmasından dolayı maliyeti hep birlikte ödeyeceğiz dediler. 85 milyon erken emekliliğin bedelini birlikte ödeyeceğiz dediler, onu hayata geçirmeye çalışacağız dediler"

Emeklilik düzenlemesinden haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Siz bu maliyeti yeni mi düşünüyorsunuz.. Yıllardır emek harcayan emektar insanlardan en yüksek rakamlardan vergi kestiniz nerde bu paralar... Şimdi kalkıp emektar insanlarin yani EYT li lerin yükü çok ağır diyorsunuz.. Ateş böceği misali... Birçok siyasi partilerin çift maaş aldıkları bir dönemde ve birçok yere gelebilmek için siyasi yerleşme yada yerleştirme adı altında faaliyet gösteren politikalar varken bu tür sistemler düzelmez. Bir ülkede eğitim ve sağlık parasal sisteme kurban etmişse hiç faktörün çözümü konusunda umut beklemeyin olmicak yani.. Buğday tarlası her zaman bolluk vermeye bilir ...