AK Parti yalanlamadı: Kabine değişikliği geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti yalanlamadı: Kabine değişikliği geliyor

AK Parti'de kabine değişikliği iddiaları yalanlanmadı. Bu yalanlamama sonrası değişikliğin kısa sürede geleceği bildiriliyor.

Siyaset 1 Tem 2024 4
AK Parti yalanlamadı: Kabine değişikliği geliyor

Kabine değişecek mi? İddialar yalanlanmadı.

Son haftaların en çok konuşulan konusu kabine değişikliği ve vergi düzenlemesi oldu. Vergi düzenlemesi ile yurt dışı çıkış harcının 150 liradan 3 bin liraya çıkarılacağı konuşulurken geçen hafta bunun 1500 lira olacağı bildirildi ve en son dün gelen haberde bunun ertelenebileceğine yer verildi.

Ancak vergi paketi konuşulduğunda ve sonrasında AK Parti, açıklamalarda oldukça gecikmiş, gündemde tartışmaların devam etmesine geç ses çıkarmıştı.

Fahrettin Koca odasını boşalttı

Son günlerin bir diğer iddiası ise kabine değişikliği. Özellikle son yerel seçimlerde AK Parti'nin ilk defa ikinci parti olmasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli değişiklikler yapacağı bildirilirken ilk değişim il başkanlarından geldi. 7 ilde AK Parti il başkanları değişti.

Son iddia ise birçok bakanın değişeceği, hatta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifasını isteyip odasını topladığı iddia edilmişti. Bu iddialar hakkında da AK Parti açıklama yapmakta gecikiyor. Bu durumu eleştiren Gazeteci Cem Küçük, şunları söyledi:

"Sonra bazı bakanların değişeceği gündeme geldi. Tüm kamuoyu bunu duydu. Özellikle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın odasını boşalttığı söylendi. Hepimizin bildiği bir bilgi bu. Şu satırları yazarken doğru veya yanlış AK Parti’den tek açıklama yok. Sağlık Bakanı bıraktı ya da bırakmadı diyen yok. Herkes bizlere soruyor. Havada binlerce dedikodu dolaşıyor. Başka bakanların da istifa edeceği ya da affını istediği yazılıp çiziliyor. AK Parti tek bir açıklama ile bunların önüne geçebilir"

Bu açıklamada Bakan Koca'nın görevden ayrılabileceği, bazı bakanların değişebileceği görülüyor.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
kabine değişse ne olacak ekonomi uçacakmı boş işler bence
Ziyaretçi 2 Ay Önce
aman ya çok şükür istifa etsin sağlık kurumları işletmeciliği ve sağlık yönetimi mezunlarına kadro açmamak için elinden geleni yaptın hakkımı helal etmiyorum
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Böyle giderse 2. Değişikliklere Bakan olma sırası bana gelecek
Ziyaretçi 2 Ay Önce
millieğitim bakanı değişmeli