Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Hakkında Açıklama Yaptı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Hakkında Açıklama Yaptı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, öldürülen Narin hakkında önemli açıklamalar yaptı! İşte haberin detayları...

Haberler 12 Eylül 2024 0
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Hakkında Açıklama Yaptı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin hakkında önemli açıklamalar yaptı.

21 Ağustos tarihinde Diyarbakır'da kaybolan ve 19 gün boyunca aranan Narin, geçtiğimiz günlerde evinin yakınındaki derede bulunmuştu. Narin'in katiliyle ilgili çalışmalar devam ederken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, son dakika açıklaması yaptı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada; önemli bulguların olduğunu söyledi. 

Tunç'un açıklaması şöyle

"Adli Tıp Kurumumuzun incelemeye aldığı bulgular var. Araçlardan elde edilen kimyasal veriler var. Tüm bunlar değerlendirilecek. Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın; burada elde edilen bulgular şu aşamada katillerin kim ya da kimler olduğuna yönelik önemli veriler içeriyor. Bu anlamda adli tıp kapasitemiz çok güçlü. Teknik incelemeleri yapıyorlar. 2 hafta sürecek bir inceleme bu. Patolojik, biyolojik ve kimyasal verilerin değerlendirilmesi belli bir zaman içerisinde gerçekleşiyor. Teknolojik tüm imkanlar adli tıp kapasitemiz içerisinde.

Burada ifadeler var. Hem Narin kızımızın naaşından elde edilen 91 doku var. Bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Başkanlığımızda, bir kısmı İstanbul Adli Tıp Başkanlığımızda. Yine Jandarmanın kriminal incelemelerinde olanlar var Van'da, Diyarbakır'da. Şu anda teknik incelemeler devam ediyor. Burada özellikle soruşturmanın gizliliği önemli. Narin'in katillerine ulaşılması ve onların hak ettiği cezayı alabilmesi için soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi lazım"

'NARİN EVLADIMIZI KATLEDENLERİN YARDI ÖNÜNE ÇIKARMAMIZ LAZIM'

Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında olayla ilgili yanlış bilgilerin yer adlığını söyleyen Tunç, olayla ilgili yazılan senaryolara tepki göstererek "Bu durum soruşturmanın selameti açısından doğru değil. Hep birlikte millet olarak bizi derinden yaralayan bir konu Narin'in katledilişi. Dolayısıyla Narin evladımızı katledenleri bizim yargı önüne çıkarmamız lazım. Bu bizim boynumuzun borcu. Dolayısıyla yargı huzurunda da bunların kanunumuzun gerektirdiği en ağır cezaya çarptırılması lazım" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç