Adalet Bakanı Tunç'tan 'Roblox' açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Adalet Bakanı Tunç'tan 'Roblox' açıklaması

Son dakika: Erişim engeli getirilen Roblox oyunu ile ilgili son dakika açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.

Haberler 7 Ağu 2024 2
Adalet Bakanı Tunç'tan 'Roblox' açıklaması

Adalet Bakanı Tunç'tan 'Roblox' açıklaması.

Erişim engeli getirilen Roblox oyunu ile ilgili son dakika açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi. Tunç yaptığı açıklamada "Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Devletimiz, Anayasamıza göre çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür." dedi.

Roblox'un, içerisinde çocukların istismarına yol açabilecek içerikler barındırdığı gerekçesiyle, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde erişim engeli getirildiğini belirtti. Ayrıca, bu kararın İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun uyarınca alındığını vurguladı.

Geleceğin Teminatı: Çocuklar

Tunç, açıklamasında çocukların korunmasının herkese ait bir sorumluluk olduğuna dikkat çekerek, "Geleceğin teminatı çocuklarımızın üstün yararını gözetmek, onların korunması ve desteklenmesi herkesin görevidir" ifadelerini kullandı.

Teknolojinin Olumsuz Kullanımı Kabul Edilemez

Bakan, Türkiye'nin teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ülkeler arasında yer aldığını belirterek, "Ancak teknolojinin olumsuz yönde kullanılması asla kabul edilemez." şeklinde konuştu. Çocukların hedef alındığı durumlara karşı hassasiyetin önemine değinen Tunç, popülist ve sorumsuz söylemlerden uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.

Tunç, toplumsal yapıya zarar vermeye yönelik girişimlere, çocukların istismar edilmesine ve şiddete teşvik eden faaliyetlere karşı kesinlikle müsaade edilmeyeceğini belirtti.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 33 Gün Önce
doğru bir karar sonuna kadar arkanizdayiz sayın bakanım çocuklarımızı koruyun zararlı oyunları çıkaran piyasaya sürenlerin yakasını bırakmayın fırsat vermeyin
Ziyaretçi 33 Gün Önce
güzel bir haber