9 Eylül'de İstanbul'da Toplu Taşımalar Ücretsiz Olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

9 Eylül'de İstanbul'da Toplu Taşımalar Ücretsiz Olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül'de toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını açıkladı! İşte haberin detayları...

Haberler 6 Eylül 2024 0
9 Eylül'de İstanbul'da Toplu Taşımalar Ücretsiz Olacak

9 Eylül'de İstanbul'da toplu taşımalar ücretsiz olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül Pazartesi günü okulların açılacağı saat 06.00-16.00 arasında İBB'ye bağlı toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını duyurdu.

9 Eylül Pazartesi günü okulların açılmasıyla birlikte İstanbul’da yoğun bir trafik hareketliliği yaşanması bekleniyor. Bu süreçte yaklaşık 17 bin okul servisi, 320 bin öğrenci taşıyarak trafiğe çıkacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve ilgili eğitim kurumları, bu yoğunluk karşısında önlem almak için AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) ve UYM’de (Ulaşım Yönetim Merkezi) bir araya gelecek. İBB yetkilileri, 9 Eylül sabah saat 06.00 itibariyle toplanarak 3 gün boyunca nöbet tutacak ve İstanbul trafiğini kent içi kameralar aracılığıyla izleyerek, tıkanan arterlere anında müdahale edecek.

Toplu taşıma ve İSPARK hizmetleri ücretsiz olacak

9 Eylül tarihinde okulların açılmasıyla birlikte İBB'ye bağlı toplu taşıma araçları saat sabah 06.00'dan akşam 16.00'ya kadar ücretsiz olacak. Ayrıca, İSPARK, okul servis araçlarına ilk gün ücretsiz hizmet verecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç