32. dönem POMEM başvuru tarihi ne zaman? İşte polislik alımı şartları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

32. dönem POMEM başvuru tarihi ne zaman? İşte polislik alımı şartları

32. dönem POMEM kapsamında polis alımı yapılacak. Peki alım ne zaman yapılacak? Başvuru şartları nedir?

Polis Alımı 17 Tem 2024 0
32. dönem POMEM başvuru tarihi ne zaman? İşte polislik alımı şartları

32. dönem POMEM başvurusu ne zaman?

Polis Akademisi Başkanlığı 2024 yılı POMEM duyurusu yayınlandı ve yayınlanan duyuru sonrası başvurular alınmıştı. Başvuruların alınmasından sonra adaylar polis alımına başvuru yaptı.

Polisliğe başvuranlar için sonuçlar dün açıklandı ve kazanan adaylar belli oldu. Kazanamayan ve yeni mezun olan, 2024 yılında yapılacak KPSS ile polis alımına başvuru yapmak isteyen adaylar 32. dönem POMEM polis alımının ne zaman yapılacağını, Pomem polislik başvuru bilgilerinin ne olduğunu araştırmaya başladı.

Başvuru şartları

POMEM polis alımına en az ön lisans mezunu adaylar başvuru yapabiliyor. KPSS lisans için 60, ön lisans için 65 puan şartı ile müracaatlar alınırken lise mezunlarının başvurusu kabul edilmiyor. Yaş şartı ise şu şekilde:

"18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak"

Boy kilo şartına ise şu şekilde yer veriliyor:

"Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak, BMİ (beden kitle endeksi), 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak"

Başvuru ne zaman?

POMEM polis alımı başvurusunun 2024 yılında yapılması beklenmiyor. 2025 yılında yapılacak POMEM polis alımına başvurular 2024 KPSS ile kabul edilecek. Başvurular başladığında finans7 olarak takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Siz de haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç