2527 sayılı kanun kapsamında lise KPSS başvurusu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2527 sayılı kanun kapsamında lise KPSS başvurusu

2024 lise KPSS başvurusu başladı. Peki 2527 sayılı kanun kapsamında KPSS başvurusu nedir? Kimler bu seçeneği işaretleyecek?

KPSS 18 Tem 2024 0
2527 sayılı kanun kapsamında lise KPSS başvurusu

2527 sayılı kanun kapsamında KPSS başvurusu.

2024 ortaöğretim KPSS başvurusuna kısa süre kaldı. Başvuruya az süre kala vatandaşlar, nasıl başvuru yapacağını araştırırken başvur usırasında 2527 sayılı kanun kapsamında KPSS'ye dair detaylara yer verildiği görülüyor.

Başvuru yapmak isteyenlerin başvuru ekranında, "Türk soylu yabancıların Türkiye'de meslek ve sanatlarını serbestçe yapabilmelerine, kamu, özel kuruluş ve iş yerlerinde çalışabilmelerine ilişkin 2527 sayılı Kanun kapsamında bulunanlar “2527 Sayılı Kanun Kapsamında Bulunanlar” seçeneğini işaretleyeceklerdir" ifadelerine yer verildiği görülüyor.

ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzda 25217 sayılı kanun ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Türk soylu yabancıların Türkiye'de meslek ve sanatlarını serbestçe yapabilmelerine, kamu, özel kuruluş ve iş yerlerinde çalışabilmelerine ilişkin 2527 sayılı Kanun’un kapsamında bulunan Türk soylu adaylar bu alanı işaretleyeceklerdir. ÖSYM sistemi uyruk bilgilerinde 2527 sayılı Kanun kapsamında bulunduğu bilgisi bulunmayıp bu alanı işaretleyen adayların, KPSS kapsamında tercih yapabilmeleri için tercih süreci başlamadan önce 2527 sayılı Kanun’un kapsamında olduklarına ilişkin belgelerini ilgili kurum/kurumlardan edinerek dilekçe ekinde Merkezimize göndermeleri gerekmektedir"

Özetlemek gerekirse 2527 sayılı kanun kapsamında KPSS başvurusu yapacakların sonradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Sonradan vatandaş olanların bu seçeneği işaretlemesi gerekmektedir.

KPSS 2024 ortaöğretim lise başvuru bilgileri ve kılavuzuna gitmek için Tıklayın

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişinde bulunmak ve tanışmak için >>> TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç