2024 ortaöğretim/lise KPSS başvurusuna 2 hafta kaldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2024 ortaöğretim/lise KPSS başvurusuna 2 hafta kaldı

2024 ortaöğretim KPSS başvurusuna kısa süre kaldı. Peki başvuru ne zaman? Sınav ne zaman yapılacak?

KPSS 4 Tem 2024 0
2024 ortaöğretim/lise KPSS başvurusuna 2 hafta kaldı

Lise KPSS başvuruları 2 hafta sonra başlıyor: Kimler girebilir?

2024 yılı lise KPSS başvurusu için son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada KPSS başvurularının 2 hafta sonra başlayacağına yer verildi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sayfası sınav takvimi kısmından yayınlanan son dakika açıklamasına göz attığımızda sınav başvurusunun 18 ile 30 Temmuz arasında alınacağı görülüyor.

ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvurular kabul edilecek. Daha sonra geç başvurular 6-7 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvurularını bu tarihlerde yapılanlar ise sınavı beklemeye başlayacak.

2024 KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman?

2024 KPSS ortaöğretim sınavı 15 Eylül 2024 tarihinde yapılacak. Sınavın sonuçları ise 4 Ekim 2024 tarihinde açıklanacak. Sınav başvurusundan ve lise mezunu memur alımlarından haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Kimler başvurabilir? Lise son sınıf öğrencileri başvurabilecek mi? Üniversite okuyan başvurabilir mi?

KPSS ortaöğretim sınavına lise 3 ve 4. sınıflarında okuyan ve liseden mezun olan herkes başvuru yapabilecek. Lise 3 ve 4. sınıfta sınava girenler için bir durum var. 100 puan bile alsanız, puanı liseyi bitirmeden kullanamayacaksınız. Liseyi bitirdiğiniz, mezun olduğunuz günden sonra lise KPSS ile yapılacak memur alımlarına başvurabilirsiniz.

Üniversitede okuyan adaylar da sınava başvuru yapabilir. Ancak 2 ya da 4 yıllık mezun olanlar, kendi mezuniyetine göre lisans ya da ön lisans KPSS'ye girebilir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç