Bekçi olmak isteyen vatandaşlar, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi duyurularını yakından takip ediyor. Bekçi alımı 2022 ne zaman, başvuru formu açıldı mı? Bekçi alımı başvuruları başladı mı, başvuru tarihleri nedir? Bekçilik başvuru şartları neler, nasıl yapılır, nereden yapılır? Bekçi alımı başvuru şartları nedir? Sorgulamaları hız kazandı. İşte, bekçi alımlarına dair bilgiler...


Bekçi alımı ile ilgili son gelişmeler ve 2022 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği başvurusuna ilişkin detaylar sınava girmek isteyen vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Başvuru tarihinin yanı sıra bekçi alım başvuru şartları da vatandaşların merak ettiği konular arasında bulunuyor.Bu kapsamda Bekçi alımı başvuruları başladı mı 2022? Bekçi alımı ne zaman yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? gibi soru ve konu başlıkları internet kullanıcıları tarafından araştırılmaya başlandı. Bekçi alımı başvurularına ilişkin ayrıntıları sizler için derledik. İşte tüm detaylar...


SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ ANLIK OLARAK ÖĞRENMEK İÇİN FİNANS7 HABER MOBİL UYGULAMASINI TIKLA İNDİR


BEKÇİ ALIMI BAŞVURULARI 2022 NE ZAMAN YAPILACAK?

2022 Çarşı Bekçiliği ve Mahalle Bekçiliği alım ilanı henüz yayımlanmadı. Bu nedenle bekçilik başvuruları henüz başlamadı.


Mülakat Merkezi, bekçi olmak isteyenler için aynı anda 81 ilde sınav düzenleyecek. Gerçekleşen sınav ile adayların bekçilik mesleği için yeterlilik düzeyi ölçülecek.


Sınavda başarılı olamayan adaylar, fiziksel parkur ve sözlü mülakat aşamalarına geçemeden elenecek.


BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

İlkokul mezunu bekçi maaşı 5.008 TL'den ortalama 6 bin 535 TL'ye


Lise mezunu bekçi maaşı 5.186,TL'den 6 bin 767 TL'ye


Üniversite mezunu bekçi maaşı 5.421,42 TL'den 7 bin 707 TL'ye yükseldi.


BEKÇİLİK YAZILI DENEME SINAVI 2022 NE ZAMAN?

Mülakat Merkezi tarafından düzenlenecek olan 2022 bekçilik yazılı deneme sınavı 6 Mart 2022 Pazar günü 81 ilde aynı anda düzenlenecek.


BEKÇİLİK BAŞVURU KOŞULLARI, KİMLER BEKÇİ OLABİLİR, ŞARTLARI NELER?

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.


-En az lise veya dengi okul mezunu olmak.


-En az 167 cm boyunda olmak.


-Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.


-Askerlik görevini tamamlamış olmak.


-Zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı fiilden dolayı hapis cezası yatmamış olmak.


-Türk toplum anlayışına göre kötü şöhretli tanınmamak.


-Kamu haklarından mahrumiyet cezası almamış olmak.


-Memuriyet engeli bulunmamak.


-Silah taşıma konusunda engeli bulunmamak.


-Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak.


-Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.


-Alkol ya da uyuşturucu tedavisi görmüş ya da görüyor olmamak.


-Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.


-Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak.


-Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak.


-Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında olumlu olmak.