2. el taşıtta fiyatlar düşmeye devam ediyor: Galericiler çok üzgün
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2. el taşıtta fiyatlar düşmeye devam ediyor: Galericiler çok üzgün

Son dakika haberi: 2. el taşıtta fiyat düşüşleri her geçen gün daha da artıyor. İşte gelen son dakika bilgileri.

Taşıt 16 Tem 2024 1
2. el taşıtta fiyatlar düşmeye devam ediyor: Galericiler çok üzgün

İkinci el araçlarda fiyat düşüşü devam ediyor.

Ekonomi Gazetesi'nde yayınlanan son dakika haberinde ikinci el araç satışlarında fiyatların daha da düştüğüne yer verildi. Gelen son verilerine göre haziran ayında enflasyon rakamlarından arındırılan reel fiyatların yüzde 1.8 düştüğü görülüyor.

2024 başına göre ikinci el araç fiyatlarında reel düşüş yüzde 13.4 seviyesinde olurken Haziran ayında bu düşüşün yüzde 3.5 olarak gerçekleştiği görüldü.

Üst üste iki aydır fiyatların düştüğü bildirilirken Haziran ayında tüm segmentlerde fiyatların düştüğü, en fazla düşüşün ise A segment araçlarda olduğuna yer verildi. En fazla fiyat düşüşleri ise genç araçlarda oldu. 0-3 yaş arasındaki araçların fiyatları daha çok düştü.

VavaCars Ticari Grup Başkanı Serdıl Gözelekli yaptığı son dakika açıklamasında taşıt kredilerinde daralmaların devam ettiğini söyleyerek, "Yeni yönetmelik öncesi satışı hızlandırılmaya çalışılan eski üretim sıfır araçlardaki ciddi kampanya ve indirimler de bu yavaşlamada etkili oldu. Öte yandan, Ticaret Bakanlığı’nın 6 ay ve 6 bin kilometre sınırını uzatma kararı da olası panik alımlarının ve fiyat artışının önüne geçti. Tüm bu gelişmelere baktığımızda, fiyat düşüşüne sebep olan talep daralması aynı zamanda biriken ve ertelenen talep anlamına geliyor. Böylece ikinci el araç alımında fırsat dönemine girdiğimizi öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

Taşıtta yaşanan fiyat düşüşlerinin bir diğer nedeni, sıfır araçta başlayan sıfır faizli kampanyalar. Örnek vermek gerekirse 1 milyona 2. el araç almak yerine vatandaşlar, 1 milyon lira peşinat verip 0 faizli 250 bin lira kredi kullanarak sıfır araba alabiliyor. Bu da 2. el araçlarda fiyatları düşürüyor.

İlanlarda en çok görülen araçlar

2. el ilan sayfalarında en çok konulan araçların marka sıralaması şu şekilde:

Fiat, Renault, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroen ve Honda

En fazla satışa konulan modeller ise şu şekilde:

Clio, Astra, Megane, Corolla, Egea, Focus, Polo, Civic, Corsa ve Passat

En fazla yer alan SUV araçlar ise şu şekilde:

Nissan Qashqa, Dacia Duster, Volkswagen Tiguan, Fiat Egea Cross, Kia Sportage, Peugeot 3008, Hyundai Tucson, Peugeot 2008, Honda CR-V ve Chevrolet Captiva.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Beter olun ohhhh