2 çocuğu olanlara devlet destekli taşıt ve konut kredisi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2 çocuğu olanlara devlet destekli taşıt ve konut kredisi

2 çocuğu olanlara devlet destekli taşıt ve konut kredisi müjdesi geldi. Düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında.

Kredi 10 Tem 2024 3
2 çocuğu olanlara devlet destekli taşıt ve konut kredisi

2 çocuğu olana faizsiz ihtiyaç kredisi ve devlet destekli taşıt - konut kredisi.

2 çocuğu olan, 2. çocuğu yapmayı düşünen vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen son dakika açıklamasında 2 çocuğu olna vatandaşlara düşük faizli taşıt ve konut kredisi ile faizsiz ihtiyaç kredisi verilmesinin gündeme geldiği öğrenildi.

Doğum oranının ciddi şekilde düşmes, 1.51 seviyesine kadar gerilemesi sonrası tehlike çanları çaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile doğum oranının artırılması için harekete geçilirken kadın kolları başkanlığı bir düzenleme hazırladı ve hazırlanan düzenleme ile milyonlara çocuk için destek verilmesi planlandığı öğrenildi.

3 çocuğa asgari ücret

AK Parti MYK'sında gündeme gelen konuda 3 çocuğu olanlara kademeli şekilde asgari ücrete kadar destek verilmesinin planlandığı öğrenildi. Tek seferlik verilen desteklerdense bu şekilde verilecek desteklerin doğum oranını daha da artırabileceğinin altı çizildi ve sürekli kamu yardımı yapılması gerektiğine yer verildi.

2 çocuğu olana kredi verilecek

Her ailede en az 2 çocuk olması için harekete geçen AK Parti, 2 çocuğu olanlara faizsiz ihtiyaç kredisi verilmesini planlıyor. Aile ve Gençlik Fonundan verilecek faizsiz kredi ile çocuğun ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Bunun yanı sıra en az 2 çocuğu olanlara taşıt ve konut alımında devlet destekli kredi kullandırılması da gündemde. 2 çocuğu olan ve ev almak isteyen bir kişiye kamu bankalarının daha düşük faizde konut kredisi kullandırması bekleniyor.

Sizce bu yöntemler doğum oranını artırır mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Karar Erdoğan'ın masasında

MYK'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan düzenlemenin kısa sürede açıklanması bekleniyor. Başvuruların kısa sürede başlaması bekleniyor. Başvurulardan haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
faizsiz kredi verilecek diyor ve devam ediyor kamu bankaları düşük faizle kredi verecek diyor habere bak ya. zorla faizle harama teşvik yazık yazık ya
Ziyaretçi 2 Ay Önce
böyle haberlere itibar etmeyin dediler sormaya gittiğim de
Ziyaretçi 2 Ay Önce
daha öncede böyle bi haber düştü buraya, sormaya gittiğimde okuduğunuz her habere inanmadın dediler