1.5 milyon SSK ve Bağkur emeklisi 0 zam alacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

1.5 milyon SSK ve Bağkur emeklisi 0 zam alacak

1.5 milyon emekli için son dakika açıklaması geldi. Erdoğan devreye girmezse emekliler 0 zam alacak.

1.5 milyon SSK ve Bağkur emeklisi 0 zam alacak

1.5 milyon emekli yüzde 0 zam alacak.

Milyonlarca SSK ve Bağkur emeklisini ilgilendiren açıklama dün gelmişti. Gelen açıklamada TÜİK, Haziran ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte milyonlarca emeklinin maaş zammı da belli oldu.

Maaş zammı belli oldu olmasına ama 1.5 milyon civarında emekli yüzde 24.72 zam alacak ve maaşı 10 bin lira iken yine 10 bin lira almaya devam edecek. Sebebi ise kök maaş sorunu.

Kök maaş sorunu nedir?

Emeklilere bundan yıllar önce bir düzenleme gelmiş ve en düşük emekli maaşı 1500 liraya çıkarılmıştı. Maaşı 1500 liranın altında kalan emeklilerin maaşı da SGK tarafındna aradaki fark ödenerek 1500 liraya tamamlanmıştı. Tam da burada kök maaş sorunu başladı.

Bundan sonraki her emekli zammında emeklilere seyyanen zam yerine maaş tamamlama formülü ile zam yapıldı.

Şimdi en düşük emekli maaşı 10 bin lira. Ancak kök maaşı, yani alması gereken maaş 8 bin lira, hatta 7500 lira olanlar var.

Zam kök maaşa gelecek

Aslında seyyanen zam yapılsa hiç bu sorun olmazdı. Ancak kök maaşı 8 bin liranın altında kalan 1.5 milyon civarında emekli, zam kök maaşa geleceği için yüzde 0 zam alacak.

Kök maaşı 8 bin lira olan emeklinin maaşı, yüzde 24.72 zamla 9 bin 977 lira olacak. Maaş 10 binin altında kaldığı için yine 10 bin liraya tamamlanacak ve emekli 10 bin lira almaya devam edecek.

Kök maaş sorgulama

Gözler Erdoğan'da

Maaşların artması için tek çözüm yolu Beştepe. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müdahalesi sonrası maaşlar artabilir. Bekleyip göreceğiz. Haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Gün Önce
Ay onu da vermeyin milletvekilleri aralarında paylaşsınlar belki gözleri doyar Biz emekliler sandıkta Cevabımızı vereceğiz